SPELOS: Zastavit rozmach nelegálního hazardu může jen změna legislativy

15.05.2018 11:08

I přes četné razie celní správy v České republice pokračuje rozmach nelegálního hazardu, především kvízomatů. Těch je zde již minimálně deset tisíc. Jejich provozovatelé využívají díry na trhu. Jen ve srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku v zemi ubylo až 56% legálních strojů.

SPELOS: Zastavit rozmach nelegálního hazardu může jen změna legislativy
Foto: archiv
Popisek: Petr Mikoška, člen představenstva sdružení SPELOS

Tyto jsou okamžitě nahrazovány stroji nelegálními, převážně kvízomaty. A co to znamená v číslech? Samo Ministerstvo financí přiznává propad příjmů ve státní kase a návaznosti na legislativu za pouhého čtvrt roku ve výši přibližně 1,2 miliardy korun. Celkem se tak za rok dostáváme přibližně na pět miliard! A tento propad se bude dále prohlubovat.

K tomu je však třeba ještě připočítat roční únik na daních za provoz kvízomatů – ten při počtu 10.000 strojů dělá přibližně 900 milionů – stát tak ročně přijde o přibližně šest miliard korun, a to je jen začátek.

Omezení legální herní nabídky tedy rozhodně nepřineslo úbytek hráčů. Lidé nepřestali hrát, pouze hrají v nelegálním prostředí a peněžní prostředky se přesunuly do šedé zóny – stejně, jak je tomu ve všech ostatních zemích, které se vydaly cestou přehnaných restrikcí.

Petr Mikoška,
člen představenstva SPELOS


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…