SSHR: Unipetrol vrátil poslední část zapůjčené ropy

10.11.2019 17:12

Česká republika má už zase nouzové zásoby ropy a ropných produktů na 84 dní. Unipetrol vrátil do českých rezerv ropu, kterou si půjčil letos v květnu během odstávky ropovodu Družba.

SSHR: Unipetrol vrátil poslední část zapůjčené ropy
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Při měsíčním výpadku ropovodu Družba se ukázalo, jak je důležité mít v českých rezervách i ropu. Rafinérie v Litvínově díky tomu nemusela být odstavena z provozu a dál vyráběla pohonné hmoty a další suroviny, které jsou důležité pro český průmysl. Ani čeští řidiči nepocítili žádné nedostatky v zásobování čerpacích stanic,“ upřesnil předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr.

Členské státy Visegrádské 4 během měsíční odstávky Družby uvolnily ze svých zásob zhruba 2 miliony tun ropy. Tyto zásoby pak bylo potřeba ropovodem přepravit nad rámec běžné spotřeby napojených rafinérií. Proto trvalo 5 měsíců, než se podařilo tuto zapůjčenou ropu opět doplnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…