SSHR: Výměna zkušeností z ropné krize na Družbě

17.06.2019 18:02

Předsedové hmotných rezerv Polska, Slovenska a České republiky se setkali v Brně na semináři, který se věnoval ropné krizi na ropovodu Družba.

SSHR: Výměna zkušeností z ropné krize na Družbě
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Jednání vedl předseda Správy státních hmotných rezerv České republiky Pavel Švagr, dalšími hosty byli Kajetán Kičura předseda Správy štátných hmotných rezerv Slovenské republiky a Janusz Turek prezident Agentury hmotných rezerv Polské republiky. Hlavním tématem byla výměna zkušeností při řešení krize, když celý měsíc netekla v ropovodu Družba žádná ropa. Země V4 během této doby uvolnily téměř 2 mil. tun ropy z nouzových zásob, aby zajistily zásobování ropnými produkty. Vedle výměny zkušeností byla velkým tématem také možnost případné zápůjčky nouzových zásob ropy mezi jednotlivými státy. K tomu ale zatím chybí legislativa. Všichni předsedové hmotných rezerv se na závěr semináře shodli, že díky úzké spolupráci mezi polskými, slovenskými a českými rezervami během krize měli velmi dobrý přehled o aktuální situaci na ropovodu a mohli pak rychle rozhodnout o dalším postupu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…