SÚJB: Cvičení ZÓNA 2017

20.05.2017 7:34

Ve dnech od 15. do 17. května probíhalo cvičení na Jaderné elektrárně Dukovany a v její zóně havarijního plánování. Cílem cvičení bylo prověřit ochranná opatření a součinnost jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje. Cvičení tak probíhalo na úrovni krizových a havarijních štábů a obyvatel v okolí elektrárny se nedotklo.

SÚJB: Cvičení ZÓNA 2017
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Rozehra fiktivní události přišla z Havarijního štábu EDU. Na jejím základě byl svolán Krizový štáb SÚJB, který okamžitě začal analyzovat zaslané materiály, modeloval vývoj situace a uvedl radiační monitorovací síť do „havarijního“ režimu.

Výstražné sirény nebyly v areálu elektrárny ani v havarijní zóně spuštěny. Do monitorování radiační situace kolem elektrárny byly vyslány mobilní skupiny Armády ČR, Celní správy ČR, EDU, HZS ČR, Policie ČR, RC SÚJB Brno a SÚRO, v.v.i. včetně dvou leteckých skupin, a to PČR ve spolupráci se SÚRO a AČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…