SUZ MV: ZZC v Bělé-Jezové navštívili kolegové z bavorského ANKER Zentrum Bamberg

21.04.2019 11:58

SUZ MV měla v uplynulých dnech možnost přivítat další ze zahraničních návštěv. Tentokrát z Bavorska, respektive z Horních Frank, přijal pozvání ředitel zařízení ANKER Zentrum Bamberg Stefan Krug se svými dvěma kolegy Jürgenem Wolfem a Kerstin Rosenbusch, kteří se věnují otázce bezpečnosti, dobrovolným návratům a rozhodnutím o udělení mezinárodní ochrany. ANKER je specifické přijímací a pobytové zařízení pro žadatele o azyl.

SUZ MV: ZZC v Bělé-Jezové navštívili kolegové z bavorského ANKER Zentrum Bamberg
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

V zařízení pro zajištění cizinců v Bělé-Jezové byli hosté seznámeni s historií a současným fungováním Správy uprchlických zařízení a především s činností specifického střediska v Bělé-Jezové, které od začátku dubna funguje v duálním režimu, tedy nejen jako zařízení pro zajištění cizinců, ale také jako pobytové středisko pro žadatele o mezinárodní ochranu.

Hovořilo se i o problémech, kterým SUZ MV čelila v roce 2015, v období, kdy vrcholila tzv. „migrační krize“ a zařízení v Bělé bylo silně vytíženo. Ředitel SUZ MV Pavel Bacík při této příležitosti představil kroky, které vedly k jejich úspěšnému řešení.

Vzájemná diskuze se zahraničními hosty, které se kromě ředitele SUZ MV zúčastnila i vedoucí zařízení Bělá-Jezová Miroslava Báchorová, vedoucí oddělení práce s klienty SUZ MV Petr Pondělíček a Veronika Votočková z odboru azylové a migrační politiky MV, spočívala především ve srovnávání zařízení SUZ MV a zařízení ANKER v Bavorsku.

Velká pozornost ze strany zahraniční delegace byla věnována kooperaci bezpečnostních složek a spolupráci s neziskovými a nevládními organizacemi. Diskutovalo se zároveň o rozdílech mezi integračními politikami v jednotlivých zemích.

Závěr diskuze patřil statistikám týkajících se počtu žádostí o mezinárodní ochranu, zároveň se hovořilo o agendě, která je spojena s azylovou procedurou v ČR.

Po diskuzi měli hosté možnost podrobně si prohlédnout zařízení v Bělé. Velice si vážíme zájmu a dotazů ze strany německých kolegů na fungování zařízení a práci zaměstnanců, které nám bylo potěšením zodpovědět. Zároveň jsme nesmírně vděční za závěrečné hodnocení, které bylo ze strany hornofrancké delegace velice pozitivní. Těší nás například jejich ocenění práce sociálních pracovníků v zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…