SUZ MV hostila konferenci EASO v Brně. Zaměřila se na dlouhodobé pobyty v přijímacích střediscích

10.11.2019 11:20

Ve dnech 22. a 23. října se do Brna sjeli zástupci 14 členských zemí organizace Evropské unie EASO (European Asylum Support Office) na konferenci, jejímž tématem byla problematika dlouhodobých pobytů v přijímacích střediscích. Organizací konference byla pověřena Správa uprchlických zařízení Ministerstva vnitra jakožto člen EASO.

SUZ MV hostila konferenci EASO v Brně. Zaměřila se na dlouhodobé pobyty v přijímacích střediscích
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

Dvoudenní jednání se zaměřilo na zkušenosti a problémy jednotlivých účastnických zemí při řešení dlouhodobých pobytů žadatelů o azyl v přijímacích střediscích. Účastníci se rovněž podělili o příklady dobré praxe v této oblasti.

Odpoledne prvního dne navštívili přijímací středisko SUZ MV v nedaleké Zastávce, kde se v rámci prohlídky a diskuse se zaměstnanci podrobně seznámili s chodem zařízení a způsoby práce s klienty.

Závěrečný den jednání probíhal formou tří kulatých stolů, kdy jednotlivé skupiny řešily témata spojená s problémem dlouhodobých pobytů. Velmi živá debata se soustředila na tři zásadní okruhy: a) existuje jediné řešení dlouhodobých pobytů? b) hlavní problém ovlivňující délku pobytu a jak jej co nejdříve vyřešit a c) vybrat příklady dobré praxe, které by jednotlivé země doporučily ostatním členským zemím EU při řešení dlouhodobých pobytů. Konference i následný workshop byla všemi účastníky hodnocena velmi pozitivně.

EASO hraje klíčovou roli v rámci EU při vytváření Společného evropského azylového systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…