SUZ MV se podílí na řešení bezpečnostní situace v Mladé Boleslavi

09.12.2018 7:37

Ředitel Správy uprchlických zařízení MV Pavel Bacík spolu s vedoucím odboru Center na podporu integrace cizinců Jiřím Veseckým, vedoucí nově otevřeného pracoviště Mladá Boleslav CPIC pro Středočeský kraj Janou Súkeníkovou a s Petrou Tuzarovou z Koordinačního centra Kvasiny byli přizváni na koordinační jednání v Mladé Boleslavi, kde se 30. listopadu sešli zástupci města a bezpečnostních složek nad problematikou bezpečnosti města.

SUZ MV se podílí na řešení bezpečnostní situace v Mladé Boleslavi
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

Jednání vedl primátor Raduan Nwelati. Kromě zástupců SUZ MV se jednání zúčastnilo vedení města, zástupci z řad Městské policie Mladá Boleslav, Policie České republiky, Cizinecké policie a Hasičského záchranného sboru. Přítomni dále byli pracovníci Odborů bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra České republiky a manažer prevence kriminality Středočeského kraje.

Setkání hodnotilo bezpečnostní situaci v Mladé Boleslavi za uplynulých pět let. Jednalo se o nejproblematičtějších oblastech, a to především o otázce kriminality, konkrétně jak se na páchané trestné činnosti podílí cizinci. Řešila se i otázka ubytování spojená s podílem personálních agentur na „bezdomovectví“ v Mladé Boleslavi. Dále nelegální zaměstnávání a výskyt osob závislých na omamných a psychotropních látkách na veřejnosti, včetně dalších fenoménů s tímto spojených. Diskutovalo se o přínosu fungujícího projektu Bezpečná Mladá Boleslav.

Cílem jednání bylo připravit strategii pro možný budoucí vývoj ve výše zmiňovaných oblastech a stanovit nástroje prevence protiprávního jednání, včetně integrace cizinců. Jednalo se zároveň o další spolupráci se Škoda Auto, s personálními agenturami a s policií cizích zemí, které zde aktuálně působí.

„SUZ MV vnímá aktuální situaci v Mladé Boleslavi a jsme rádi, že můžeme k řešení bezpečnostní otázky v Mladé Boleslavi přispět zkušenostmi z Koordinačního centra Kvasiny v Rychnově nad Kněžnou, stávajících Center na podporu integrace cizinců v devíti krajích a službami nově otevřeného Centra na podporu integrace cizinců pro Středočeský kraj,“ říká ředitel SUZ MV Pavel Bacík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …