SUZ MV se podílí na řešení bezpečnostní situace v Mladé Boleslavi

09.12.2018 7:37

Ředitel Správy uprchlických zařízení MV Pavel Bacík spolu s vedoucím odboru Center na podporu integrace cizinců Jiřím Veseckým, vedoucí nově otevřeného pracoviště Mladá Boleslav CPIC pro Středočeský kraj Janou Súkeníkovou a s Petrou Tuzarovou z Koordinačního centra Kvasiny byli přizváni na koordinační jednání v Mladé Boleslavi, kde se 30. listopadu sešli zástupci města a bezpečnostních složek nad problematikou bezpečnosti města.

SUZ MV se podílí na řešení bezpečnostní situace v Mladé Boleslavi
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

Jednání vedl primátor Raduan Nwelati. Kromě zástupců SUZ MV se jednání zúčastnilo vedení města, zástupci z řad Městské policie Mladá Boleslav, Policie České republiky, Cizinecké policie a Hasičského záchranného sboru. Přítomni dále byli pracovníci Odborů bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra České republiky a manažer prevence kriminality Středočeského kraje.

Setkání hodnotilo bezpečnostní situaci v Mladé Boleslavi za uplynulých pět let. Jednalo se o nejproblematičtějších oblastech, a to především o otázce kriminality, konkrétně jak se na páchané trestné činnosti podílí cizinci. Řešila se i otázka ubytování spojená s podílem personálních agentur na „bezdomovectví“ v Mladé Boleslavi. Dále nelegální zaměstnávání a výskyt osob závislých na omamných a psychotropních látkách na veřejnosti, včetně dalších fenoménů s tímto spojených. Diskutovalo se o přínosu fungujícího projektu Bezpečná Mladá Boleslav.

Cílem jednání bylo připravit strategii pro možný budoucí vývoj ve výše zmiňovaných oblastech a stanovit nástroje prevence protiprávního jednání, včetně integrace cizinců. Jednalo se zároveň o další spolupráci se Škoda Auto, s personálními agenturami a s policií cizích zemí, které zde aktuálně působí.

„SUZ MV vnímá aktuální situaci v Mladé Boleslavi a jsme rádi, že můžeme k řešení bezpečnostní otázky v Mladé Boleslavi přispět zkušenostmi z Koordinačního centra Kvasiny v Rychnově nad Kněžnou, stávajících Center na podporu integrace cizinců v devíti krajích a službami nově otevřeného Centra na podporu integrace cizinců pro Středočeský kraj,“ říká ředitel SUZ MV Pavel Bacík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…