SVS: Jak postupovat v případech týrání zvířat – příručka pro obce s rozšířenou působností

27.08.2019 19:21

Problematika ochrany zvířat a péče o jejich pohodu (tzv. welfare zvířat) se v posledních letech stává stále důležitějším tématem pro odbornou i laickou veřejnost. V souvislosti s tím mimo jiné vyvstává otázka správné aplikace právních předpisů, týkajících se oblasti welfare, možnosti zpřísnění či specifikace jednotlivých požadavků, a také otázka možného posílení vymáhání předpisů příslušnými dozorovými organizacemi, které by měly k tomuto účelu intenzivněji využívat dostupné nástroje.

SVS: Jak postupovat v případech týrání zvířat – příručka pro obce s rozšířenou působností
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Státní veterinární správa (SVS) na základě zkušeností z praxe připravila následující publikaci určenou především obcím s rozšířenou působností. V případě, že kontrola veterinárních inspektorů zjistí porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, řeší tyto případy s chovateli formou správních řízení na základě odborného stanoviska SVS dále obce s rozšířenou působností. Brožurka obsahuje základní doporučení pro aplikaci současné právní úpravy v oblasti ochrany zvířat proti týrání, zejména zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů.

Příručka by měla usnadnit spolupráci příslušných úřadů – jednotlivých krajských veterinárních správ a obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, a to především ve vzájemném předávání informací týkajících se možného týrání zvířat či jiného porušování předpisů, při vzájemné pomoci a při řešení problémů.

Příručka ke stažení ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…