SYNOT: Pomoc v ochraně zdraví nabízí speciální termokamera

20.03.2020 13:41

Ochrana osob je v dnešní době klíčovou záležitostí. Zodpovědné firmy a instituce proto přijímají maximální bezpečnostní opatření.

SYNOT: Pomoc v ochraně zdraví nabízí speciální termokamera
Foto: Archiv
Popisek: Synot - logo

Jedním z nich je bezdotykové a bezobslužné měření teploty těm, kteří vcházejí do budov s větší koncentrací osob, a to pomocí nejmodernějšího termokamerového systému.

Jedná se o systém, díky němuž nemusí být nikdo vystaven riziku, že přijde do kontaktu s nemocnou osobou. 

„Celý systém funguje na bázi termokamery, která snímá příchozí osoby. Zjednodušeně je zde software, který dokáže rozpoznat, která část těla je obličej a na něm provede velmi spolehlivé a bezpečné změření teploty, a to u všech osob, které vstupují do našeho podniku,“ uvedl Vlastimil Koutník, výkonný ředitel společnosti GAN, která je distributorem produktu.

Oproti ostatním se systém liší tím, že skutečně funguje. Umožňuje změřit teplotu i více osob současně, aniž by se kdokoliv k dané osobě musel přiblížit.

Výhoda celého systému, disponujícího kalibračním zařízením, však kromě jeho bezobslužnosti spočívá také v maximální přesnosti, kdy se jedná o odchylku do tří desetin stupně Celsia. Naproti tomu běžné, a to i dražší bezdotykové teploměry, vykazují rozdíly mnoha stupňů v závislosti na tom, zda člověk přišel například z chladného či teplého prostředí.

„Vyzkoušeli jsme řadu bezdotykových teploměrů v různých cenách. Bohužel pro ně byly typické opravdu vysoké odchylky od reality. Některé osoby byly „podchlazeny“ například na 33 stupňů Celsia. Proto jsme se rozhodli pro dražší, ale zato maximálně spolehlivé zařízení,“ vysvětluje Koutník a dále dodává: „Pokud dojde k tomu, že přichází osoba se zvýšenou teplotou, systém sám automaticky upozorní obsluhu, a to zvukově, světelně i obrazově prostřednictvím monitoru.

Sám návštěvník tak spolehlivě rozpozná, že jeho teplota není v pořádku. Alarm je nastaven nad 37 stupňů, kdy je zjevné, že se s danou osobou něco děje.

O termokamery je již nyní velký zájem

„Máme domluvenu první instalaci v uherskohradišťské nemocnici. Právě zde bude systém vyzkoušen a podroben asi tomu nejtěžšímu zátěžovému testu,“ doplňuje Vlastimil Koutník s tím, že systém je ideální především pro větší firmy, které si nemohou dovolit přerušit výrobu a potřebují chránit své zaměstnance i mnohé další instituce se zvýšeným pohybem osob. Primárně je však nabízen zdravotnickým zařízením.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…