SŽDC: Historická výpravní budova v Majdaleně prošla opravou

11.06.2020 21:40

Správa železnic pokračuje v obnově výpravních budov. Dnes slavnostně otevřela opravený historický objekt z roku 1890 ve stanici Majdalena na Třeboňsku. Práce v hodnotě 6,2 milionu korun probíhaly od loňského října, jejich zhotovitelem byla společnost EDIKT.

SŽDC: Historická výpravní budova v Majdaleně prošla opravou
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Ve stanici, která se nachází na trati Veselí nad Lužnicí – České Velenice, došlo k opravě fasády výpravní budovy. Součástí prací byla dále výměna oken, dveří a střechy včetně komínových těles, jejich výsledkem je také příjemnější prostředí v čekárně a na veřejných toaletách. Celá železniční stanice byla navíc vybavena novým mobiliářem.

Úpravami prošla i plocha před budovou, kde mohou cestující využít parkovací místa a přestup na autobusovou dopravu. Jelikož je Majdalena hojně navštěvovanou turistickou destinací především v letních měsících, jsou zde k dispozici nová stání pro kola.

„Doufáme, že tyto kroky poskytnou všem návštěvníkům této stanice větší komfort při cestování a našim zaměstnancům lepší pracovní prostředí,“ sdělil za Správu železnic ředitel Oblastního ředitelství Plzeň Radek Makovec.

Správa železnic začala minulý týden rekonstruovat rozsáhlou výpravní budovu ve stanici České Budějovice. Ještě letos plánuje zahájit přestavbu objektů osobních nádraží v Písku a ve Veselí nad Lužnicí. Z menších stavebních akcí byly před nedávnem dokončeny opravy výpravních budov v Záhoří a Doňově, těsně před dokončením jsou práce ve Zlivi. Dělníci navíc v současné době opravují nádražní objekty v Ševětíně, Kardašově Řečici a Sepekově.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…