SŽDC: Obnovení provozu na trati Řetenice – Lovosice je o krok blíž

01.03.2020 14:02

Centrální komise Ministerstva dopravy schválila záměr projektu na znovuobnovení provozu na trati z Řetenic do Lovosic, který Správa železnic v únoru předložila k posouzení. Díky souhlasnému stanovisku mohou následně odstartovat práce na projektové dokumentaci a získání územního rozhodnutí a stavebního povolení.

SŽDC: Obnovení provozu na trati Řetenice – Lovosice je o krok blíž
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

V současné době je část trati mezi Radejčínem a Lovosicemi zavalena skalním sesuvem, a proto je nesjízdná. Investiční akce představuje opravu trati a vybudování nového železničního mostu, který tento úsek překlene. Cílem stavby je obnovení provozu na trati s minimálními investičními náklady. Vypsání výběrového řízení na realizaci stavby je plánováno v roce 2022. Celkové investiční náklady jsou podle záměru projektu odhadovány na 463 milionů korun.

Mimo tuto investici trať čekají na zbylých úsecích také opravné práce, jako je sanace skalních masivů lemujících trať, vyčištění propustků a štěrkového lože, výměna pražců a části kolejnic a celkové zlepšení stavu trati. Krom toho Správa železnic plánuje i zlepšení zabezpečení stávajících přejezdů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…