SŽDC: Pravidelná změna jízdního řádu od 11. června 2017

02.06.2017 14:35

Správa železniční dopravní cesty připravila od neděle 11. června pravidelnou změnu jízdního řádu železniční osobní dopravy 2017 na celkem 70 tratích s pravidelnou dopravní obsluhou i na dráhách s nostalgickými a výletními vlaky. Stalo se tak na základě žádostí dopravců a krajů.

SŽDC: Pravidelná změna jízdního řádu od 11. června 2017
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

V rámci této změny dochází k následujícím významnějším změnám v dálkové dopravě:

  • U vlaků dopravce ČD na tratích 020 a 231 byla zapracována platnost dokladů IDS PID v úseku Praha – Poděbrady.
     
  • Vlak 768 dopravce ČD na trati 170 nově zastavuje ve stanici Lázně Kynžvart (7:10).
     
  • U vlaků dopravce ČD na trati 220 byla zapracována platnost dokladů IDS PID v úseku Praha – Benešov u Prahy a IDS TA v úseku Tábor – Planá nad Lužnicí, u vlaku 721 též platnost dokladů IDS JK v úseku Ševětín – České Budějovice.
     
  • Všechny vlaky dopravce ČD na trati 250 opět zastavují ve stanici Křižanov.
     
  • U vlaků 882, 884, 885, 886, 888, 889 a 891 dopravce ČD byla na trati 341 upravena časová poloha v úseku Luhačovice – Uherský Brod z důvodu změny koncepce regionální dopravy. Ta spočívá v přemístění přestupů mezi osobními vlaky do Uherského Brodu.
     
  • Vlak 1057 Praha – Nová Pec dopravce ARRIVA vlaky byl zrušen, vlak 1058 v trati Nová Pec – Praha nově pojede jen o víkendech, vlaky 1058 a 1059 nově zastavují ve stanici Veselí nad Lužnicí.
     
  • Vlak 1041 dopravce ARRIVA vlaky pojede pouze v pátek a v sobotu, vlak 1042 pojede pouze v sobotu a v neděli v celém úseku Praha – Nitra – Praha.
     
  • Vlak 1038 dopravce RegioJet nově nezastavuje na trati 250 ve stanici Zaječí.
     
  • Vlaky 1080 až 1089 dopravce GW Train Regio na lince Plzeň – Most byly v úseku Most – Žatec časově upraveny do taktových poloh s vlaky dopravce ČD.
     
  • Vlaky 1356 a 1367 dopravce LEO Express na trati 320 nově pojedou v úseku Prešov – Karviná hl. n. – Prešov denně.

V regionální dopravě byl s výjimkou Libereckého kraje proveden velký počet úprav směřujících především k posílení a zkvalitnění dopravní obslužnosti. Stejně tak došlo k doplnění řady nových vlaků vedených k jednorázovým akcím společenského, kulturního a turistického významu.

S ohledem na celkový rozsah změn v jednotlivých krajích doporučujeme cestujícím, aby se před nástupem cesty přesvědčili o aktuálním stavu svého vlakového spojení, nejlépe v internetových vyhledávačích. Veškeré změny jsou také zveřejněny na internetových stránkách a dále v příslušných železničních stanicích. Další podrobné informace lze získat v osobních pokladnách a informačních střediscích dopravců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…