SŽDC: Předběžná tržní konzultace ke zpracování studie proveditelnosti železničního uzlu Praha

23.09.2019 17:12

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) pokládá za jednu ze svých priorit modernizaci infrastruktury, provázané jak s rozvojem konvenční železniční sítě, tak i Rychlých spojení (RS). S ohledem na aktuální stav železničního uzlu Praha (ŽUP) a potřebu prověření jeho možného rozvoje za účelem odbavení výhledové přepravní poptávky v osobní i nákladní dopravě SŽDC připravuje veřejnou zakázku Studie proveditelnosti ŽUP včetně RS, jejíž součástí bude i provedení předběžné tržní konzultace naplánované na 8. října 2019.

SŽDC: Předběžná tržní konzultace ke zpracování studie proveditelnosti železničního uzlu Praha
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Cílem předběžné tržní konzultace je předem diskutovat se zástupci dodavatelů nastavení zadávacích podmínek veřejné zakázky, aby co nejlépe odpovídaly aktuálním tržním podmínkám, možnostem dodavatelů a současně potřebám SŽDC.

Předběžná tržní konzultace bude zaměřena na podobu kvalifikačních předpokladů v oblasti zkušeností dodavatelů a odborného řešitelského týmu, dále na rozsah a předpokládanou hodnotu veřejné zakázky a kromě jiného též na způsob jejího hodnocení. SŽDC zvažuje použití zahraniční metody hodnocení Best Value Approach/Best Value Procurement, která staví do popředí důraz na kvalitu plnění a nepoužívá jako rozhodující hodnoticí kritérium nejnižší nabídkovou cenu.

Za účelem zajištění široké základny potenciálních dodavatelů SŽDC oslovila ve spolupráci s Asociací pro rozvoj infrastruktury na dvě desítky projekčních kanceláří v České republice i v zahraničí a k zajištění transparentnosti a nediskriminačního přístupu zároveň uveřejnila úmysl provést předběžnou tržní konzultaci ZDE. Předběžná tržní konzultace je tak otevřena širokému okruhu dalších účastníků, kteří o ni projeví zájem a zároveň prokážou alespoň minimální míru relevantních zkušeností s danou problematikou.

Předběžná tržní konzultace proběhne dne 8. října 2019 od 9.00 hod. v sídle SŽDC. Je zatím plánována jako jednokolová s výhradou realizace dalších kol, ukáže-li se to jako nutné nebo vhodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…