SŽDC: Šest přejezdů na trati Poříčany – Nymburk získalo vyšší zabezpečení

10.03.2020 7:33

Zvýšení bezpečnosti provozu a současně zkrácení jízdních dob vlaků umožní právě dokončovaná rekonstrukce celkem šesti železničních přejezdů na středočeské trati z Poříčan do Nymburka. Správa železnic na nich dnes zahájila zkušební provoz.

SŽDC: Šest přejezdů na trati Poříčany – Nymburk získalo vyšší zabezpečení
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Elektrifikovanou jednokolejnou trať z Poříčan do Nymburka využívají v současnosti jak osobní vlaky mezi oběma zmíněnými stanicemi, tak i rychlíky z Prahy do Hradce Králové, resp. Trutnova. Kvůli přejezdům zabezpečeným donedávna výstražnými kříži musely opakovaně zpomalovat na 60 km/h. To se brzy změní díky realizaci čtyř stavebních akcí Správy železnic, které byly zahájeny vloni v srpnu. Jejich celkové investičními náklady dosahují souhrnné výše 79 milionů Kč.  

Na celkem šesti úrovňových kříženích železnice s účelovými, zpravidla polními komunikacemi bylo vybudováno přejezdové zabezpečovací zařízení se světelnou a zvukovou signalizací. Zařízení se ovládá automaticky jízdou vlaků s využitím počítačů náprav. Spuštění signalizace na přejezdech odpovídá traťové rychlosti 100 km/h.

Všechna rekonstruovaná křížení získala nové přejezdové konstrukce, technologie zabezpečovacího zařízení se nachází v jednotlivých reléových domcích. Dálkové ovládání a indikace přejezdů jsou zapracovány do staničního zabezpečovacího zařízení v Sadské, kde také došlo k potřebné úpravě softwaru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…