SŽDC a město Nymburk budou společně řešit rekonstrukci tamní výpravní budovy

16.03.2019 15:53

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) a město Nymburk budou postupovat společně při řešení rekonstrukce výpravní budovy na tamním hlavním nádraží. Zástupci obou stran se na tom dohodli na společném jednání na začátku března.

SŽDC a město Nymburk budou společně řešit rekonstrukci tamní výpravní budovy
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Přítomní za město Nymburk i SŽDC se shodli, že optimální řešení rekonstrukce výpravní budovy a přednádraží je nutné vytvářet společně. Jen tak může vzniknout funkční celek s logicky navazujícími pěšími trasami a provázaným urbanistickým řešením.

Snahou obou stran je stávající historickou výpravní budovu zachovat, využít ji pro cestující a zároveň z ní vytvořit objekt odpovídající potřebám veřejné dopravy v 21. století. Práce na potřebných dokumentacích zahájí město i SŽDC neprodleně.

Výpravní budova ve stanici Nymburk hlavní nádraží téměř 150 let dotváří charakter města a připomíná podíl železnice na jeho rozvoji. Současný stav výpravní budovy neodpovídá jejímu významu přestupního uzlu, který denně využívá v průměru 8000 cestujících.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…