SŽDC ukončila první tendr s využitím metodiky HEV

18.02.2019 13:46

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) úspěšně ukončila historicky první tendr s využitím metodiky SFDI pro hodnocení ekonomické výhodnosti (HEV), odvozené mimo jiné z metody Best Value Approach. Stalo se tak v případě smlouvy na realizaci veřejné zakázky Rekonstrukce mostu v km 80,083 trati Lovosice – Česká Lípa (Zahrádky), kterou uzavřela s firmou STRABAG Rail.

SŽDC ukončila první tendr s využitím metodiky HEV
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Metoda Best Value Approach byla vyvinuta před více než 20 lety v USA a v posledních letech se těší velkému zájmu zejména v Nizozemí a Norsku.

Zadávacího řízení SŽDC se zúčastnilo sedm uchazečů. Vedle nabídkové ceny SŽDC hodnotila odbornou úroveň uchazečů a identifikaci rizik projektu včetně návrhu opatření k jejich eliminaci. Hlavní stavbyvedoucí byl rovněž povinen prokázat své schopnosti a dovednosti prostřednictvím osobního pohovoru.

SŽDC i tímto krokem pokračuje ve snaze vybrat zkušené dodavatele splňující nastavená kritéria a standardy, jež jsou základem bezpečného a kvalitního plnění a dokončení díla. Manažer infrastruktury bude tento nový způsob soutěžení v budoucnu využívat pro některé konkrétní stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…