Safari Park Dvůr Králové: Na safari elektromobilem

15.06.2018 16:10

Návštěvníci Safari Parku Dvůr Králové i obyvatelé této části východních Čech mají další důvod proč jezdit elektromobilem. Na parkovišti safari parku je jim od června k dispozici dvojice veřejných dobíjecích stanic. Skupina ČEZ, provozovatel největší tuzemské sítě „dobíječek“, nabízí nyní v regionu východních Čech služby 11 veřejných dobíjecích stanic.

Safari Park Dvůr Králové: Na safari elektromobilem
Foto: zoodvurkralove.cz
Popisek: ZOO Dvůr Králové nad Labem

Elektromobily by díky nově vznikajícím dobíjecím bodům měly ještě více zdomácnět na silnicích v Polabí a v podhůří Krkonoš a Orlických hor. Dalším místem, kde řidiči mohou pohodlně doplnit jejich baterie, je Safari Park Dvůr Králové. Dvojici nových veřejných dobíjecích stanic umístěných před branami východočeského safari parku dnes otevřeli hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák a Jan Povolný, ředitel technického úseku Safari Parku Dvůr Králové za domácí tým Safari Park Dvůr Králové. Elektromobily zde doplní většinu kapacity baterií za 2-3 hodiny, což jejich řidičům umožní po návštěvě safari parku pohodlné pokračování v cestě.

„Používání dopravních prostředků na elektrický pohon se stává moderní alternativou. Očekáváme, že i v našem kraji do budoucna významně pomohou zlepšit kvalitu života obyvatel, kteří jsou v současné době vystaveni zvýšené hladině hlučnosti, prašnosti a škodlivým emisím výfukových plynů a produkci CO2. Rychlé šíření dobíjecí infrastruktury představuje jednu ze základních podmínek pro tento vývoj,“ řekl při slavnostním ceremoniálu hejtman Jiří Štěpán.

„Velice oceňujeme, že Královéhradecký kraj a Safari Park Dvůr Králové jdou příkladem v propagaci elektromobility a jsou aktivní při spolupráci na výstavbě sítě dobíjecích stanic. Jedno z nejnavštěvovanějších míst v regionu je logicky lokalitou, kde elektromobilisté mají mít možnost veřejného dobíjení. Věřím, že ve východočeském regionu brzy zprovozníme stanice také v dalších podobně frekventovaných místech,“ uvedl Kamil Čermák, generální ředitel společnosti ČEZ ESCO.

„Velmi si vážíme dlouhodobé spolupráce se společností ČEZ. Zřízení dobíjecí stanice a tím podpora elektomobility je logickým pokračováním našeho partnerství. Rozvoj šetrnějšího způsobu dopravy považujeme za krok správným směrem, který navíc podpoříme tím, že všem návštěvníkům, kteří k nám dorazí elektromobilem, poskytneme poloviční slevu na jízdenku do safari,“ říká statutární ředitel safari parku Přemysl Rabas.

V lokalitách širšího východočeského regionu aktuálně funguje 11 veřejných dobíjecích stanic Skupiny ČEZ, a to například v Hradci Králové, Pardubicích, Vrchlabí nebo Trutnově. V přípravě jsou v dohledné době stanice v dalších lokalitách. Celkově provozuje Elektromobilita ČEZ v České republice více než 100 veřejných dobíjecích stanic.

Aktuální mapa lokalit s dobíjecími stanicemi a komplexní set informací je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…