Safetica 5 získala nejvyšší ocenění v testu časopisu SC Magazine

21.08.2014 18:42

Safetica Technologies, česká technologická společnost působící na trhu softwarové ochrany proti únikům dat a hrozbám způsobeným lidským faktorem, získala za svůj produkt Safetica 5 v testu prestižního časopisu SC Magazine nejvyšší možné ocenění, a to pět hvězdiček.

Safetica 5 získala nejvyšší ocenění v testu časopisu SC Magazine
Foto: Safetica
Popisek: Safetica

Vlajková loď Safetica 5 Data Loss Prevention získala všech pět hvězdiček v testu renomovaného mezinárodního časopisu SC Magazine. Redakce ocenila vedle výkonu a funkcionalit také důraz na detail a kvalitu.

Safetica 5 je řešení prevence úniku dat (DLP, data loss prevention) postavené na uceleném přístupu a pokrývající hrozby se společným původcem, hlavně selhání lidského faktoru – ať už se jedná o úmyslnou nebo neúmyslnou ztrátu dat. Zahrnuje velkou paletu bezpečnostních nástrojů. Oproti konkurenci se vyznačuje snadnou implementací, malou náročností na výkon počítače a poskytuje silnou ochranu dat na nízké systémové úrovni. Software Safetica 5 také nabízí příjemné uživatelské rozhraní, které je vytvořeno pro potřeby manažerů a zároveň je kompatibilní s firemním prostředím a aplikacemi.

Velice náš těší výsledek testu tohoto prestižního média. Našim cílem bylo a je poskytovat maximální ochranu před úniky dat vinou lidského faktoru. Ochrana dat se celosvětově stává stále více tématem, kterým se společnosti musí zabývat. V České republice je to zatím bohužel často opomíjená stránka firemního zabezpečení. Přitom ztráta dat může pro firmy znamenat nemalé finanční ztráty,“ komentuje Jakub Mahdal, ředitel společnosti Safetica Technologies.

Safetica 5 řeší hrozbu úniku dat na vyšší úrovní hlavně s pomocí eliminace zdrojů hrozeb a v zásadě představuje souhrn nástrojů a opatření, které v jiných případech existují jako samostatné, mnohdy obtížně spolupracující řešení a produkty. Pro vedení společnosti od samého počátku zajistí potřebné informace o možných rizicích a následně je umožní nejenom sledovat, ale tak aktivně řešit. Včetně možnosti nastavovat potřebná komunikační pravidla a omezení a sledovat toky informací.

Safetica 5 umí plně ve prospěch firmy využít šifrování dat i disků, správy hesel a přístupových práv, skartování dat, provozu na sítí, virtuálních privátních sítí i řady různorodých koncových zařízení, ať už jsou to počítače, notebooky či mobilní zařízení v podobě tabletů a mobilů. Praktickou je například i možnost testování režimu ochrany dat a scénářů jejich využití či možného zneužití.

Safetica 5 je využitelná i jako nástroj pro zvýšení produktivity na základě nastavení pravidel využívání aplikací, systémových i síťových zdroj či například tiskáren. Velkou výhodou celého řešení je, že není závislé na pořizování nového bezpečnostního hardware, které je zpravidla poměrně nákladné na pořízení i údržbu. Díky tomu je možné u Safetica 5 dosáhnout velmi příznivých celkových nákladů na provoz.

Více informací lze najít na adrese www.safetica.com, celá recenze SC Magazinu je k nahlédnutí na www.scmagazine.com/safetica-technologies-safetica-v5/review/4255/.

O společnosti Safetica Technologies

Safetica Technologies se specializuje na softwarovou ochranu proti selhání lidského faktoru – zlým úmyslům i škodám z nedbalosti. Vlajkovou lodí společnosti je bezpečnostní software Safetica, první software na světě pro komplexní ochranu společností před lidskými chybami. Safetica chrání před následky úniků citlivých informací a ztrátami spojenými s neefektivně vynaloženými personálními náklady.

Mezi partnery Safetica Technologies se řadí distributoři globálních antivirových výrobců a zkušení systémoví integrátoři. Produkty společnosti a jejich podpora jsou dostupné ve více než 50 zemích světa na 5 kontinentech.

Pro více informací navštivte internetovou stránku: www.safetica.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…