Sanatoria Klimkovice zahájí svou 24. lázeňskou sezonu

04.05.2018 20:43

Svou 24. sezonu zahájí v sobotu 5. května Sanatoria Klimkovice bohatým programem pro své klienty, místní obyvatele i přespolní návštěvníky. Město Klimkovice se připojí instalací šesti nových dřevěných soch na Promenádu.

Sanatoria Klimkovice zahájí svou 24. lázeňskou sezonu
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

V areálu lázní se od 10 do 17 hodin odehraje řada koncertů, na nichž vystoupí Porubští Trubači, dechová hudba Veselka či smyčcové kvarteto Panhandel. Hlavní hudební hvězdou bude finalistka československé Super Star Markéta Konvičková, která loni zazářila v televizní show Tvoje tvář má známý hlas.

Sanatoria pozvou návštěvníky k prohlídce lázní s průvodcem, který je bude informovat o různých typech terapií včetně novinek. Zájemci si otestují relaxační procedury, ale i aktivní cvičení.
„O možnost vyzkoušet si procedury byl loni velký zájem. Proto lázně letos rozšířily kapacitu a přidaly i vodoléčebné procedury jako vířivé koupele, Kneippův chodník nebo tepidarium. Zájemci tak na vlastní kůži poznají, jak to u nás funguje a se kterými zdravotními potížemi jim umíme pomoci,“ prozradila pracovnice marketingu Sanatorií Klimkovice Pavlína Pěntáková.

Otevírat se bude také stezka zdraví, která vede lázeňskou zahradou. Nový, takzvaný harmonizační chodník, z něhož se nabízejí mimořádně krásné výhledy na okolní krajinu, si návštěvníci projdou pod vedením zkušeného terapeuta, na jednotlivých stanovištích protáhnou svá těla v jednoduchých jógových pozicích a procvičí svůj dech. Děti si pro změnu užijí například projížďky na konících či kreativní dílnu a další atrakce určené přímo pro ně.
Tradiční klimkovickou Promenádu, která vede od památné lípy rostoucí pod lázněmi poblíž křížení ulic Husovy a Opavské směrem do města, u příležitosti zahájení lázeňské sezony nově ozdobí šest dřevěných soch, jež vznikly loni na tradičním Klimkovickém řezbářském sympoziu.

„Všechny zvu na slavnostní otevření Promenády v 10 hodin k první soše, která bude stát u rybníčku. Na místě se účastníci dozvědí více nejen o názvech a významu soch a jejich vzniku, ale také o další budoucnosti Promenády,“ řekl starosta Klimkovic Zdeněk Husťák.

Spojení mezi areálem lázní směrem k památné lípě a návrší Na Láni bude po staré Opavské cestě, dnes turistické stezce, zajišťovat atraktivní turistický vláček, který bude projíždět trasu plnou zeleně a rozkvetlých stromů. Jízdy budou zdarma.

Přestože lázně stojí už 24 let, tradice zahajování sezony na začátku května je poměrně mladá, poprvé se uskutečnilo v roce 2013.

„Připojili jsme se tak mnoha dalším českým lázním. Touto dnes už oblíbenou akcí také navazujeme na jarní otevírání pramenů, abychom připomněli i náš vzácný pramen léčivé jodobromové vody z podzemního třetihorního moře. Doba, kdy se příroda probouzí a všechno kvete, je pro takové radostné setkání ideální příležitostí,“ řekla Pavlína Pěntáková.  Ostatně také město Klimkovice letos v květnu již třetím rokem otevírá své studánky, které skauti obnovovali v předchozích letech. Klimkovické centrum volného času Mozaika spolu s místním skautským střediskem uspořádalo už 1. května procházku lesním okruhem studánek, městský okruh se bude otevírat v pondělí 14. května.

„Zveme děti, jejich rodiče i prarodiče a všechny další nadšence. Společně poděkujeme vodě za její životadárnou sílu a zároveň poznáme okolí našeho města,“ pozvala Alice Chlebovská z Městského úřadu Klimkovice.
Sobotní zahájení lázeňské sezóny odstartuje v Klimkovicích kulturní léto s mnoha akcemi, které se budou konat v areálu sanatorií i ve městě.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…