Šanghaj – Praha: China Eastern Airlines zahájila první přímý let do střední Evropy

28.06.2016 15:34

Letecká společnost China Eastern Airlines ve čtvrtek na Letišti Václava Havla Praha slavnostně zahájila provoz své nové přímé linky ze Šanghaje. Letos je to pro čínskou aerolinku už třetí nové mezinárodní přímé spojení ze Šanghaje.

Šanghaj – Praha: China Eastern Airlines zahájila první přímý let do střední Evropy
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Z hlavního města České republiky bude China Eastern Airlines provozovat lety třikrát týdně. Zahájení přímého letu ze Šanghaje do Prahy je pro čínskou společnost důležitým krokem v rozvoji její mezinárodní letecké přepravy.

Společnost na linku nasadí letadlo typu Airbus 330-200 s kapacitou pro 262 cestujících, která budou z Prahy vypravována třikrát do týdne (vždy v úterý, ve čtvrtek a v neděli). Z Šanghaje bude letoun odlétat v 00:45 s příletem do Prahy v 06:35. Zpět se bude vracet ve 14:30 a v čínské metropoli přistane v 07:00 následujícího dne. Airbus 330-200 je vybaven plnohodnotným zábavním palubním systémem a pohodlnými soukromými sedadly v byznys třídě.

„Praha jako hlavní město České republiky i důležitá metropole střední Evropy vždy byla a je významným dopravním uzlem. Letecké propojení Prahy s Šanghají bude i nadále podporovat započatou spolupráci mezi Čínou a Českou republikou a prohlubovat vazby mezi oběma partnerskými městy. Přímý spoj vytvoří nové příležitosti pro hospodářskou i obchodní spolupráci, dopomůže k jednoduššímu pohybu cestujících i k rozvoji cestovního ruchu. Jsem přesvědčen, že bude také hrát důležitou roli pro kulturní výměnu mezi oběma zeměmi,” řekl Liu Shaoyong, předseda správní rady China Eastern Airlines.

„Čína je jednou z našich priorit v rozvoji dálkových spojení. Počty turistů mezi Českou republikou a Čínou rostou, jen za rok 2015 jich českou metropoli navštívilo o 36 % více než v předchozím roce.  Šanghaj má z čínských destinací největší potenciál zájmu cestujících. Očekáváme, že linka mezi Prahou a Šanghají ročně přepraví okolo 65 000 cestujících, kromě turistů se dá předpokládat i velký podíl byznys klientely,“ řekl Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu, a dodal: „Dopravce si vybral Letiště Václava Havla Praha jako svoji první destinaci s přímým spojením ve střední Evropě. Praha tak může sloužit i jako sekundární hub pro navazující spojení do Evropy. Českým turistům a obchodníkům přímá linka nabídne pohodlné spojení nejen do Šanghaje, ale i do navazujících spojení v síti dopravce nejen v Číně, ale i celé Asii a Oceánii.“

Šanghaj je jedním z nejdůležitějších čínských měst, které je zároveň ekonomickým, finančním, obchodním a logistickým centrem Číny. Podle statistik z roku 2015 mezinárodní letiště Shanghai Hongqiao Airport odbavilo přes 99 milionů cestujících a 3,7 milionů tun nákladu. Pouze za minulý rok letiště zaznamenalo více než 70 milionů odletů a příletů. Šanghaj se tak stala nejvytíženějším čínským letištěm.

China Eastern Airlines se aktivně věnuje rozšiřování a rozvoji svého působení na evropském a mezinárodním leteckém trhu. V současné době směřuje 35 % z jejích celkových investic do rozvoje mezinárodních tras. Společnost je chce nadále rozšiřovat tak, aby do roku 2020 dosáhly 40 % z celkového objemu.

O společnosti China Eastern Airlines

China Eastern Airlines patří k předním čínským leteckým dopravcům. Vlastní moderní flotilu více než 560 letadel a ročně přepraví přes 100 milionů cestujících, což ji řadí mezi největší dopravce světa. Je členem světové aliance leteckých společností – SkyTeam, a díky tomu zajišťuje pohodlné spojení do 1057 destinací ve 179 zemích po celém světě. V červnu letošního roku zahajuje celkem 4 nové přímé lety do Evropy. Na starý kontinent tak v první polovině letošního roku vypraví přímé lety celkem do 9 měst, a to do Paříže, Frankfurtu, Říma, Londýna, Moskvy, Petrohradu, Prahy, Amsterdamu a Madridu. Do budoucna chce rozšiřovat počet přímých letů do Evropy a vybudovat mezinárodní vzdušnou „hedvábnou stezku”.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…