Sankční řízení vedená ÚOHS týkající se výběrových řízení společností ČEPS a ČEZ Distribuce

07.01.2021 22:13

Šetření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve věci výběrových řízení v oblasti elektromontážních prací rozhodně „nevyznělo do ztracena“, jak těsně před Vánocemi zaznělo v některých médiích.

Sankční řízení vedená ÚOHS týkající se výběrových řízení společností ČEPS a ČEZ Distribuce
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Vydáním usnesení o zastavení jednoho správního řízení ve věci koordinace účasti do výběrových řízení v oblasti stavebně-montážních prací, jejichž zadavatelem je společnost ČEPS, a. s., se aktivity ÚOHS v této oblasti nevyčerpaly. Na základě informací z místních šetření v obchodních prostorách soutěžitelů a výsledků svého šetření Úřad zahájil dvě další sankční řízení, z nichž jedno nedávno uzavřel pravomocným uložením pokut uchazečům o zakázky zadávané společností ČEZ Distribuce, a. s.. Další kauza, v níž figurují uchazeči o veřejné zakázky z oblasti elektromontážních prací zadávané společností ČEPS, a.s., je před vydáním sankčního správního rozhodnutí v prvním stupni. O probíhajícím správním řízení však Úřad nemůže poskytnout bližší informace.

Zastavené správní řízení, o němž informovala média, Úřad zahájil na základě podání upozorňujícího na možné dohody soutěžitelů v rámci výběrových řízení společnosti ČEPS. Z informací z místních šetření v obchodních prostorách společností i  vzhledem ke specifickým podmínkám výběrových řízení společnosti ČEPS  bylo zřejmé, že hospodářská soutěž v dané oblasti může být značně omezená. Z uskutečněného správního řízení však nevyplynulo, že by uvedený stav byl způsobem nezákonnou spoluprací soutěžitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…