Sankční řízení vedená ÚOHS týkající se výběrových řízení společností ČEPS a ČEZ Distribuce

07.01.2021 22:13

Šetření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve věci výběrových řízení v oblasti elektromontážních prací rozhodně „nevyznělo do ztracena“, jak těsně před Vánocemi zaznělo v některých médiích.

Sankční řízení vedená ÚOHS týkající se výběrových řízení společností ČEPS a ČEZ Distribuce
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Vydáním usnesení o zastavení jednoho správního řízení ve věci koordinace účasti do výběrových řízení v oblasti stavebně-montážních prací, jejichž zadavatelem je společnost ČEPS, a. s., se aktivity ÚOHS v této oblasti nevyčerpaly. Na základě informací z místních šetření v obchodních prostorách soutěžitelů a výsledků svého šetření Úřad zahájil dvě další sankční řízení, z nichž jedno nedávno uzavřel pravomocným uložením pokut uchazečům o zakázky zadávané společností ČEZ Distribuce, a. s.. Další kauza, v níž figurují uchazeči o veřejné zakázky z oblasti elektromontážních prací zadávané společností ČEPS, a.s., je před vydáním sankčního správního rozhodnutí v prvním stupni. O probíhajícím správním řízení však Úřad nemůže poskytnout bližší informace.

Zastavené správní řízení, o němž informovala média, Úřad zahájil na základě podání upozorňujícího na možné dohody soutěžitelů v rámci výběrových řízení společnosti ČEPS. Z informací z místních šetření v obchodních prostorách společností i  vzhledem ke specifickým podmínkám výběrových řízení společnosti ČEPS  bylo zřejmé, že hospodářská soutěž v dané oblasti může být značně omezená. Z uskutečněného správního řízení však nevyplynulo, že by uvedený stav byl způsobem nezákonnou spoluprací soutěžitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…