Sdružení českých spotřebitelů: Nové zkoušení spotřeby paliv

09.09.2017 10:14

Od tohoto měsíce mohou také čeští spotřebitelé těžit z přesnějších informací o spotřebě paliva vozidel a emisích, a to díky počátku platnosti nového jednotného zkušebního postupu WLTP (Celosvětový harmonizovaný zkušební postup pro lehká vozidla).

Sdružení českých spotřebitelů: Nové zkoušení spotřeby paliv
Foto: konzument.cz
Popisek: Sdružení českých spotřebitelů - logo

Zkušební postup WLTP představuje přesnější a realističtější zkušební metodu nežli dosud používaný postup NEDC (Nový evropský jízdní cyklus). Nové typy automobilů se od 1. září 2017 zkoušejí podle WLTP a od září 2018 se pak postup bude vztahovat na všechna nová vozidla prodávaná v rámci Evropské unie.

Celosvětové technické nařízení o WLTP bylo vypracováno a přijato Světovým fórem EHK OSN pro harmonizaci předpisů týkajících se vozidel v březnu 2014 na žádost politiků, automobilového průmyslu a spotřebitelů.

Sdružení českých spotřebitelů a Kabinet pro standardizaci vítají vstup metody WLTP v platnost a věří, že spotřebitelům poskytne skutečnou informaci o spotřebě paliva jejich vozidel namísto optimalizovaných výsledků testů. Během přechodného období je důležité, aby automobilový průmysl zajistil, že spotřebitelé budou dobře informováni, což jim pomůže při výběru a nákupu nových motorových vozidel.

Kabinet pro standardizaci, o.p.s. (KaStan) je nezávislou obecně prospěšnou společností založenou Sdružením českých spotřebitelů. Cílem je zvyšování bezpečnosti a kvality výrobků a služeb vytvářením a podporou funkce nástrojů zajišťujících účinné zapojení spotřebitelů do standardizačních procesů (technická normalizace, certifikace a posuzování shody, akreditace, dozor nad trhem), včetně uplatňování technických předpisů a norem.
Pod Altánem 99/103; 100 00 Praha 10 – Strašnice; +420 261263574, e-mail ZDE; web ZDE

Sdružení českých spotřebitelů, z.ú. (SČS) si klade za cíl hájit oprávněné zájmy a práva spotřebitelů na vnitřním trhu EU a ČR, přičemž zdůrazňuje preventivní stránku ochrany zájmů spotřebitelů: „Jen poučený spotřebitel se dokáže účinně hájit“. SČS působí v řadě oblastí – pokrývá odbornosti ve vztahu ke kvalitě a bezpečnosti výrobků včetně potravin, technické normalizaci a standardizaci, kvalitě a bezpečnosti služeb včetně služeb finančního trhu aj.
Pod Altánem 99/103; 100 00 Praha 10 – Strašnice; +420 261263574, e-mail ZDE; web ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…