Senát: Den otevřených dveří ve znamení 80. výročí mnichovské dohody

08.05.2018 17:51

Kolovratský palác, ve kterém byla před osmdesáti lety československá vláda seznámena se zněním mnichovské dohody, navštívilo dnes, v úterý 8. května 2018, 969 lidí. Návštěvníci se především obeznámili s událostmi, které předcházely i následovaly po mnichovském diktátu, a měli také možnost prohlédnout si kopii německé verze dohody.

Senát: Den otevřených dveří ve znamení 80. výročí mnichovské dohody
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Návštěvníky palácem provedli průvodci a blíže je seznámili s jeho historií. Společně si prohlédli například Zelený salonek, kde zasedaly předválečné a určitou dobu protektorátní vlády a kde tehdejší československá vláda generála Jana Syrového jednala na svém mimořádném zasedání o podmínkách mnichovské dohody. Její kopii v němčině měli návštěvníci si možnost prohlédnout.

Příchozí měli výjimečnou příležitost si v jeden den připomenout nejenom 80. výročí mnichovské dohody, ale i sto let od vzniku Československa prostřednictvím výstavy fotografií České tiskové kanceláře „Okamžiky století“ umístěné ve Valdštejnské zahradě. Ve Valdštejnském paláci navíc mohli zájemci zhlédnout výstavu věnovanou 50. výročí pražského jara „Československý parlament v roce 1968“.

Do Valdštejnského paláce zavítalo 2258 lidí. V tomto paláci si lidé mohli projít zdejší historické prostory jako Rytířskou síň, Mytologickou chodbu či Jednací sál, kde se senátoři scházejí na svých plenárních schůzích.

Den otevřených dveří k návštěvě Senátu využilo celkem 3227 spoluobčanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…