Senát: Koncert a slavnostní zahájení výstavy k 30. výročí svatořečení Anežky České a sametové revoluce

04.09.2019 19:21

The Plastic People of the Universe a Filharmonie Brno společným výjimečným koncertem, v úterý 10. září 2019 v 17 hodin ve Valdštejnské zahradě, slavnostně zahájí výstavu k 30. výročí svatořečení Anežky České a sametové revoluce. Expozici může veřejnost navštívit o vybraných víkendech a státních svátcích až do 5. ledna 2020.

Senát: Koncert a slavnostní zahájení výstavy k 30. výročí svatořečení Anežky České a sametové revoluce
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

V rámci koncertu Filharmonie Brno a The Plastic People of the Universe představí písně z alba „Co znamená vésti koně“.

Výstava v Mytologické chodbě Valdštejnského paláce návštěvníkům představí zajímavosti nejen o životě královské dcery a patronky země, ale také její odkaz jako světice, která se v průběhu svého života stala významnou duchovní osobností a o jejíž kanonizaci usilovala už česká královna Eliška Přemyslovna.

Svatořečení Anežky České je úzce spjato s událostmi sametové revoluce, kdy pouhých pět dní po její kanonizaci odstartovaly události na Národní třídě pád komunistického režimu.

Výstavu „Svatá Anežka Česká, královská dcera, světice a patronka země" si návštěvníci mohou prohlédnout také v den koncertu od 18:15 do 20:00 hod. Výstava a koncert se koná pod záštitou místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horské.

Expozici připravily Historický ústav Akademie věd ČR a Kancelář Senátu. Veřejnost ji může navštívit až do 5. ledna 2020, a to o víkendech a státních svátcích od 10:00 do 18:00, v říjnu do 17:00, v listopadu až v lednu vždy první víkend v měsíci a o státních svátcích od 10:00 do 16:00.

Vstup na výstavu a koncert zdarma.

S ohledem na kapacitu vnitřních prostor může být vstup do sídla Senátu regulován. Návštěvníkům s předměty ohrožujícími bezpečnost a se zbraněmi nebude vstup umožněn. Návštěvníky prosíme, aby si s sebou nebrali velká zavazadla, vstup do sídla Senátu bude umožněn pouze příchozím s příručními zavazadly.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…