Senát: Plán jednání a akcí v týdnu od pondělí 28. ledna 2019

27.01.2019 12:10

Plán akcí v Senátu v týdnu od 28. ledna

Senát: Plán jednání a akcí v týdnu od pondělí 28. ledna 2019
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Pondělí 28. 1.

10:00
Jednací sál, recepce A
Tiskový briefing ke konferenci „Role výživy a nutričních terapeutů v našem zdravotnictví“
Zdravotnický výbor Senátu pořádá konferenci „Role výživy a nutričních terapeutů v našem zdravotnictví“. Ve spolupráci se sekcí nutričních terapeutů České asociace sester se bude diskutovat téma role výživy a nutričních terapeutů v systému zdravotní péče. K tématu konference se pořádá navíc tiskový briefing, kde vystoupí Jan Žaloudík z Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu, předseda České lékařské společnosti J. E. Purkyně Štěpán Svačina, nutriční terapeutka Masarykova onkologického ústavu Věra Andrášková a další. Program konference je k dispozici na webu ZDE.

Úterý 29. 1.

9:30
Zaháňský salonek, recepce C1
3. schůze Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice
Členové výboru projednají na další schůzi vzdělávacího výboru například novelu školského zákona (ZDE) nebo návrh zákona o zpracovávání osobních údajů (ZDE). Mimoto bude na pořadu schůze výroční zpráva České školní inspekce. Program jednání naleznete na webových stránkách ZDE.

9:30
Jednací sál, recepce A
Veřejné slyšení Senátu na téma „Situace ve strukturálně postižených regionech“
Z iniciativy předsedy Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Zbyňka Linharta proběhne v Senátu veřejné slyšení na téma strukturálně postižených regionů, tzn. území s vysokým zastoupením těžebního a těžkého průmyslu a vysokým stupněm urbanizace. Aktuální situaci v regionech budou diskutovat mezi jinými předseda výboru Zbyněk Linhart, premiér Andrej Babiš, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová nebo ministryně financí Alena Schillerová. Kompletní program jednání je k dispozici na webových stránkách Senátu ZDE.

10:00
Růžový salonek, recepce Kolovratského paláce
4. schůze Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost
Zahraniční výbor Senátu projedná na další schůzi například Opční protokol (ZDE) k úmluvě Organizace spojených národů nebo evropský Akční plán proti dezinformacím. Program schůze je dostupný na webu ZDE.

19:00
Hlavní sál, recepce C2
Společná večeře vedení Senátu a Poslanecké sněmovny
Na půdě Senátu se uskuteční společná večeře vedení obou komor parlamentu. Hlavními tématy setkání budou vzájemná spolupráce, koordinace legislativních postupů a plán zahraničních cest.

Středa 30. 1.

9:45
Frýdlantský salonek, recepce A
Tiskový briefing ke zřízení Podvýboru pro bydlení
Nový Podvýbor pro bydlení, který vznikl v rámci Výboru pro územní rozvoj veřejnou správu a životní prostředí, zahájí svou činnost před další schůzí Senátu. Po jeho první schůzi (více ZDE) se uskuteční tiskový briefing, na němž se vyjádří předsedkyně podvýboru a starostka MČ Prahy 10 Renata Chmelová a předseda výboru Zbyněk Linhart k plánům podvýboru.

10:00
Jednací sál, recepce A
5. schůze Senátu
Na 5. schůzi pléna se budou senátoři zabývat např. novelizací daňových předpisů (nižší DPH na teplo, změna spotřební daně ze zahřívaných tabákových výrobků apod.), novelou zákona o sociálních službách navyšující příspěvek na péči o nejvíce postižené nebo novým zákonem o zpracování osobních údajů provádějící tzv. GDPR. Návrh pořadu schůze je k dispozici na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…