Show Jana Krause: Limonádový Joe a sex, violistka, která se nebojí cibule a ředitel, v jehož divadle hrají i bezdomovci

06.06.2014 15:00

Do dalšího dílu show Jana Krause přijali pozvání Limonádový Joe Karel Fiala, violistka Jitka Hosprová a ředitel Divadla Archa Ondřej Hrab. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte v pátek 6. června ve 22.15 na Primě.

Show Jana Krause: Limonádový Joe a sex, violistka, která se nebojí cibule a ředitel, v jehož divadle hrají i bezdomovci
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Jako prvního hosta si Jan Kraus pozval herce a zpěváka Karla Fialu, kterého si diváci pamatují především z jeho legendární role Limonádového Joea. Jan Kraus se jej zeptal, jak začíná Limonádník svůj den. Karel Fiala překvapivě odpověděl: „Sexem. Lehnu si na válendu na břicho, Věruška na mě naskočí a začne mi dělat masáž. Pak se přesunu na rotoped, protože mám nová kolena a na rotopedu si je krásně rozhýbu. Pak už na mě čeká snídaně a vzápětí spousta úkolů.“ Herec přiznal, že cvičí denně a že díky cvičení je ve skvělé kondici. Pan Fiala na sebe prozradil i to, že si stále ještě občas zahraje tenis, pravidelně se například účastní Turnaje Strýčka Jedličky. „Před pěti lety jsme tam se synem Karlem vyhráli první místo. Na tomto turnaji je nejkrásnější, že jakmile na něj přijedu, čeká na mě paní a hned mi dává sošku pro nejstaršího účastníka turnaje. Doma mám takových sošek už asi deset.“ Pan Fiala prý hraje tenis pokaždé i na své narozeniny, které slaví v létě na chalupě. A hraje jej tam se svými čtyřmi syny, které tenis sám učil.  Příští rok oslaví už devadesátiny a zároveň zlatou svatbu se svou třetí manželkou.

Dalším hostem byla Jitka Hosprová – historicky první česká sólová violistka. První dáma violy je atraktivní blondýna, která navíc nedávno zaujala i v taneční soutěži. „Pocházím z Plzeňska a jsem odchovaná plzeňským rockem. Vždycky jsem se ráda bavila a tančila, ale nikdy jsem se tančit neučila.“ Od té doby, co Jitka vystudovala školu, hrála sólově a neměla za sebou zázemí žádného orchestru nebo kvartetu, proto prý bylo docela těžké vybudovat si respekt. Dnes ji ale nic nerozhází. Jana Krause zajímalo, jestli by pro ni byl například problém, kdyby se večer před koncertem řízla do prstu třeba při krájení cibule. „Ještě se mi to nestalo, jenže to neznamená, že bych nevařila, normálně vařím. Můj kolega mi ale jednou poradil, že když si prst poranil, slepil si ho vteřinovým lepidlem.“ Být úspěšnou violistkou není zadarmo, Jitka musí spoustu hodin denně cvičit, minimálně dvě hodiny dopoledne a dvě až tři odpoledne, a večer má ještě třeba koncert. Její cvičení zase nerozhází jejího partnera. „On je rád, když cvičím na violu, aspoň má čas pro sebe. Zvuk violy mu nevadí, dokonce při něm dokáže usnout.“ Jitka prozradila, že tak jako existují housle zvané Stradivárky, existuje i Stradivári viola, která by se prý Jitce velmi líbila. „Je to nejdražší nástroj všech dob, jeho vyvolávací cena je 48 milionů dolarů. Dělala jsem doma oči, ale nic,“ smála se Jitka Hosprová.

Třetím hostem byl Ondřej Hrab – ředitel Divadla Archa, které slaví 20. výročí, a kde se natáčí mimo jiné i Show Jana Krause. Jan Kraus vysvětlil, že Archa je divadlo, kde jsou na repertoáru projekty a představení, které na jiném místě v Praze diváci neuvidí, často tam hostují i zahraniční umělci. Ondřej Hrab zavzpomínal na otevření divadla, kdy se na jeho prknech poprvé spolu setkali legendární tanečník – představitel moderního japonského tance butó Min Tanaka a zakládající člen americké experimentální rockové skupiny The Velvet Underground - zpěvák a hudebník John Cale. Oba pánové připomněli, že divadlo bylo zcela zničeno povodněmi v roce 2002. „Protože už jsme měli v zahraničí určité renomé, finančně nám přispěli na rekonstrukci například umělci z Belgie a Holandska,“ řekl ředitel divadla. Jan Kraus nadhodil, že Archa dělá mimo jiné i sociálně specifické divadlo. „Hrají tu nejen bezdomovci, ale uprchlíci, romské děti, které chodí do zvláštní školy a další. Je to úplně jiný přístup. Úkolem umělce je vytvořit jim podmínky tak, aby se tito lidé na scéně cítili skvěle, aby se mohli vyslovit. To je těžké, ale o to působivější,“ vysvětlil Ondřej Hrab.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…