Škoda Electric dodá trolejbusy do litevského Vilniusu

22.02.2018 14:50

Plzeňská firma se bude významně podílet na dodávce celkem 41 trolejbusů pro hlavní město Litvy Vilnius.

Škoda Electric dodá trolejbusy do litevského Vilniusu
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

Půlmilionová litevská metropole získá dvanáctimetrové trolejbusy s komfortním vybavením. Chybět nebude klimatizace, možnost Wi-Fi připojení, USB nabíječky a kamerový monitorovací systém,“ říká obchodní ředitel Škody Electric Petr Kasenčák.

Pro Škodovku není zakázka pro litevský Vilnius zdaleka první úspěch v Pobaltí. Firma například již řadu let dodává trolejbusy pro sousední Lotyšsko, konkrétně pro dopravní podnik hlavního města Rigy. Zatím poslední kontrakt uzavřela plzeňská společnost na padesát nových moderních trolejbusů v dubnu 2017.

Škodovka je v zahraničí úspěšná – například letos budou pokračovat dodávky trolejbusů pro rumunské město Galati, do lotyšské Rigy nebo na Slovensko. Škoda Electric za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14 tisíc trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…