Škoda Transportation: Zlín získá nové trolejbusy ze Škody

13.09.2018 12:19

Škoda Electric vyrobí nové trolejbusy pro města Zlín a Otrokovice. Sedm nízkopodlažních vozidel Škoda 30Tr za zhruba 94 milionů korun získá tamní Dopravní společnost Zlín-Otrokovice v prvním čtvrtletí roku 2019. Trolejbusy budou provozovány na nově koncipované lince mezi Zlínem a ZOO Lešná.

Škoda Transportation: Zlín získá nové trolejbusy ze Škody
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Trolejbusy budou moci sloužit i v místech, kde není trolejové vedení – jsou totiž vybaveny trakčními bateriemi a poloautomatickými sběrači proudu, díky kterým jsou schopny jízdy i mimo klasický napájecí systém,“ sděluje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Ten připomněl, že cestující i řidiči jistě ocení fakt, že vozy budou mít klimatizaci. „Samozřejmostí je i elektronický informační a odbavovací systém,“ říká Radek Kapr.

Pro zlínský dopravní podnik plzeňská Škoda Electric aktuálně vyrábí další zajímavé produkty - tím prvním je kloubový trolejbus Škoda 35 Tr s karoserií UrbanWay od firmy Iveco. Dopravce novinku získá ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Škoda Electric rovněž do Zlína dodá zcela nový typ nízkopodlažního elektrobusu s obchodním názvem Škoda E’City. Vozidlo s jednorázovým dojezdem min. 100 km bude dobíjeno pomocí pantografu z trolejového vedení a nočním dobíjením v depu. Topení vozu je elektrické. Samozřejmostí je plnohodnotná klimatizace moderní informační systém, USB zásuvky pro dobíjení telefonů. Ve Zlíně bude v provozu od prvního čtvrtletí příštího roku.

Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva dosahující více než 38 miliard eur (k 31. 12. 2017).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …