Škodovka dodala 50 nových trolejbusů do bulharské metropole Sofie

10.09.2014 12:00

Plzeňská společnost Škoda Electric úspěšně dokončila dodávku nových kloubových trolejbusů pro bulharské hlavní město Sofie. Firma v září expedovala poslední z celkem padesáti plně nízkopodlažních vozidel typu Škoda 27 Tr, které si tamější dopravní podnik objednal.

Škodovka dodala 50 nových trolejbusů do bulharské metropole Sofie
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

„Představitelé zákazníka vyjádřili s dodávkami nových trolejbusů velkou spokojenost. Během pouhých několika měsíců jsme totiž dokázali vyrobit a dodat všech padesát osmnáctimetrových nízkopodlažních vozidel v typických modro-žlutých barvách,“ říká Petr Kasenčák, vedoucí obchodního úseku divize Trolejbusy společnosti Škoda Electric.

Projekt dodávek nových trolejbusů pro hlavní město Bulharska je realizován s podporou Operačního programu Regionální rozvoj 2007-2013 spolufinancovaného Evropskou unií prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj.

„Trolejbusy jsou velmi komfortně vybaveny. Cestující a řidiči určitě ocení výkonnou klimatizaci. Vozidla mají navíc pomocný dieselagregát, díky kterému je trolejbus pojízdný i mimo dosah trolejového vedení,“ sděluje manažerka Škody Electric Jitka Lišková.

Aktuální dodávka pro Sofii není prvním kontraktem pro bulharské hlavní město – třicet vozů jiného typu 26Tr, slouží v hromadné dopravě bulharského hlavního města již od roku 2010. Kromě Sofie dodává v současnosti Škoda Electric celkem sto trolejbusů i do dalších bulharských měst - do Plevenu, Stare Zagory, Varny a Burgasu.

Škoda Electric je v současnosti největším evropským výrobcem trolejbusů. Aby došlo k pokrytí požadavků na všechny získané zakázky, vyrábí kolem 30 trolejbusů měsíčně. Škodovka navíc investuje do vývoje nových produktů každoročně kolem 200 milionů Kč ročně. Jedná se o vozidla určená pro třetí tisíciletí - například o bateriový elektrobus Škoda Perun (Pure Electric RUNner) nebo hybridní autobus Škoda H12.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…