Školy a obce mohou žádat o peníze na Oranžové schody a Oranžové přechody

13.02.2018 21:00

Vytvořit hendikepovaným dětem i dospělým příjemné bezbariérové prostředí nebo napomoci bezpečnějšímu silničnímu provozu můžete opět s finanční podporou Nadace ČEZ. Ta loni přidělila v obou programech úspěšným žadatelům o grant částku přesahující 3,9 milionů korun, žádosti pro letošní rok přijímá do konce března.

Školy a obce mohou žádat o peníze na Oranžové schody a Oranžové přechody
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V grantovém řízení Oranžové schody podporuje Nadace ČEZ vybudování bezbariérového přístupu do škol, například na pořízení schodolezů nebo speciálních plošin.

Do grantového řízení Oranžový přechod se mohou přihlásit města a obce, která mají v úmyslu zvýšit bezpečnost silničního provozu osvětlením přechodů pro chodce.

„Snažíme se pomáhat v naplňování základního hesla bezpečnosti na silnicích, které zní vidět a být viděn, a předcházet tak nepříjemným dopravním situacím. Nebezpečných přechodů je ale stále mnoho a zájem měst, obcí i široké veřejnosti o jejich osvětlování neustává,“ uvedla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Oranžové přechody Nadace ČEZ byly v loňském roce nominovány ve veřejné anketě deníku E15 Gesto desetiletí: Deset projektů, které změnily Česko, ve které obsadily druhé místo. Bezpečnější cestu do škol mají nově třeba děti v Třinci a Bohumíně.

Pro obě grantová řízení přijímá nadace žádosti do 31. března pouze prostřednictvím webového formuláře ZDE.

Nadační příspěvek mohou úspěšní žadatelé čerpat maximálně 365 dní od data podání žádosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…