Skupina CSG změnila sídlo. Přestěhovala se do budovy Red Court v pražském Karlíně

02.04.2024 12:30 | Komerční článek

Průmyslově-technologická skupina CSG vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem se přestěhovala na novou adresu. Sídlem skupiny je od 1. dubna 2024 budova Red Court v pražském Karlíně na adrese U Rustonky 714/1, Praha 8. Osmipatrový moderní kancelářský objekt, který získal certifikaci udržitelnosti LEED GOLD, vlastní nemovitostní fond BlackBird RE Fond SICAV a.s. Skupina CSG si kancelářské prostory v budově pronajímá. Zajímavostí je, že v lobby budovy je umístěn osobní automobil Tatra 57 z 30. let 20. století přezdívaný Hadimrška. Vůz je zapůjčený ze sbírky automobilky Tatra Trucks.

Skupina CSG změnila sídlo. Přestěhovala se do budovy Red Court v pražském Karlíně
Foto: CSG
Popisek: Nové logo Czechoslovak Group

Administrativní budova poskytuje v osmi nadzemních podlažích celkem 7 500 m2 prémiových kancelářských ploch a velkoryse dimenzované podzemní parkování s téměř stovkou parkovacích stání. Autorem projektu je studio CMC Architects. Rozsáhlé práce na výstavbě interiéru byly dokončeny po 10 měsících koncem března 2024. Návrh interiéru, který připravila také CMC Architects, nyní nabízí velmi vysoký standard z hlediska použitých technologií a materiálů. V 9. patře budovy se nachází exkluzivní terasa s výhledem na Pražský hrad.

„Pro skupinu CSG znamená přestěhování do nových prostor významný milník a je symbolem jejího dynamického růstu. Už nám nestačí pronajatá patra v administrativních budovách, vyrostli jsme natolik, že jsme schopni kancelářskou budovu obsadit prakticky celou,“ říká David Chour, výkonný ředitel CSG, a doplňuje: „Do nové budovy jsme zároveň mohli sestěhovat všechny naše společnosti, které byly dosud roztroušené na více místech v Praze či dokonce mimo metropoli, což není ideální s ohledem na setkávání se zahraničními zákazníky a partnery.“

V budově Red Court nově sídlí také společnost Excalibur International, exportní agentura skupiny CSG, ale také zástupci divize CSG Aerospace a dalších společností skupiny. V dubnu 2023 se stala vlastníkem objektu Red Court společnost BlackBird Real Estate českého podnikatele Miroslava Dorňáka, která jej koupila od developera J&T Real Estate CZ. Společnost BlackBird Real Estate budovu následně vložila do nemovitostního fondu BlackBird RE Fond SICAV a.s. Developerská společnost BlackBird Real Estate má v budově Red Court rovněž své sídlo.

O skupině CSG

Globální průmyslově-technologická skupina CSG vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem má klíčové výrobní podniky v České republice, na Slovensku, ve Španělsku, v Itálii, Indii, Velké Británii a USA a své výrobky exportuje do celého světa. CSG soustavně investuje do rozvoje svých společností a zároveň expanduje v hlavních oborech svého podnikání. Součástí skupiny jsou například česká automobilka Tatra Trucks, významný světový výrobce malorážové munice Fiocchi nebo český výrobce radarů Eldis. V podnicích začleněných do skupiny CSG a v propojených firmách pracuje více než 10 000 zaměstnanců. V roce 2022 dosáhly konsolidované tržby skupiny hodnoty 25 mld. korun. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl, obranný průmysl a výroba munice. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci setkat na všech kontinentech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…