Slevotéka: Češi letos přes slevové portály kupovali dražší dovolené

09.09.2013 10:12

Utratili průměrně o 32 % více než loni.

Slevotéka: Češi letos přes slevové portály kupovali dražší dovolené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rybářská loď, ilustrační foto

Během letních prázdnin investovali Češi do nákupu dovolené přes slevový portál průměrně o 32 % vyšší částku než loni. Vyplývá to z aktuálních statistik specializovaného slevového portálu Slevoteka.cz, které porovnávají nákup dovolených v období letních prázdnin v letošním a loňském roce. Zatímco v roce 2012 činila průměrná částka za nákup pobytu 3 145 Kč, letos byla o více než tisíc korun vyšší. Podle odborníků je tento fakt důkazem, že roste důvěra lidí k nákupu přes slevové portály.

Podle nejnovějších statistik pobytového slevového portálu Slevoteka.cz kupovali lidé v období července a srpna 2013 nejvíce zájezdy na území České republiky. Toto množství odpovídá 51 % všech objednávek. Druhou nejžádanější destinací byla potom oblast Slovenska, kterou si objednalo celkem 23 % zákazníků. Podle odborníků tento zájem odpovídá aktuálnímu trendu trávit pracovní volno v místě s dobrou dojezdností. Více než dvojnásobně se podle aktuálních údajů zvýšil také počet objednávek v hodnotě nad 7 000 Kč.

„Je evidentní, že Češi získali důvěru v typ nakupování pobytů před slevové portály. Loni si pořizování dovolené tímto způsobem vyzkoušeli a letos se po dobrých zkušenostech nebojí na portálu za dovolenou u moře pro celou rodinu utratit i větší objem peněz," objasňuje Lukáš Przybylski, obchodní ředitel pobytového slevového portálu Slevoteka.cz. „Tento trend je letos znatelný u všech slevových portálů, které mají zájem zvyšovat důvěru zákazníků. Lidé je mohou poznat podle toho, že kladou důraz na kvalitní pojištění, poskytují garanci spokojenosti či zákaznickou podporu. V neposlední řadě mají obvykle také přehledné webové stránky," doplňuje Przybylski.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…