Sněmovnu navštívila delegace alžírského Národního shromáždění

15.04.2016 12:29

Předseda zahraničního výboru Karel Schwarzenberg, předseda hospodářského výboru Ivan Pilný, předseda výboru pro bezpečnost Roman Váňa a předseda podvýboru pro rozvojovou spolupráci Karel Rais se spolu s dalšími poslanci setkali ve dnech 12. – 14. dubna 2016 s delegací Meziparlamentní skupiny přátel Národního shromáždění Alžírské demokratické a lidové republiky, vedenou jejím předsedou Abderrahimem Sadegem. Zahraniční hosty rovněž přijali 1. místopředsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Jaroslava Jermanová a místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Vojtěch Filip. Účastníci debatovali o možném prohloubení dosavadní spolupráce České republiky a Alžírska v oblasti zahraniční politiky, ekonomiky, bezpečnosti i kultury.

Sněmovnu navštívila delegace alžírského Národního shromáždění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovní ulice

Místopředseda PS Vojtěch Filip se v diskusi se členy alžírské parlamentní delegace dotkl trvalé priority české zahraniční politiky ve vztahu k Alžírsku, a tím je zájem o uzavření smluv o ochraně investic a dohody o zamezení dvojímu zdanění.

Vedoucí alžírské delegace Abderrahim Sadeg podtrhl význam parlamentní diplomacie a vedle zmiňovaných témat jmenoval také aktuální česko-alžírskou kooperaci v oblasti muzejnictví, kdy obě strany spolupracují na digitalizaci historických pramenů a při výzkumu archeologických zdrojů Alžírska.

Předseda hospodářského výboru Ivan Pilný k ekonomické spolupráci států prohlásil, že pro Českou republiku se odvětvová i geografická diverzifikace jeví jako nutná podmínka dalšího rozvoje. Předseda výboru Karel Schwarzenberg se zajímal o vývoj bilaterálních vztahů, o boj proti terorismu v Alžírsku i obecně v severoafrické oblasti a o aktuální situaci v sousední Libyi.

Sněmovnu navštívila delegace alžírského Národního shromáždění (14.04.2016) Sněmovnu navštívila delegace alžírského Národního shromáždění (14.04.2016) Sněmovnu navštívila delegace alžírského Národního shromáždění (14.04.2016) Sněmovnu navštívila delegace alžírského Národního shromáždění (14.04.2016) Sněmovnu navštívila delegace alžírského Národního shromáždění (14.04.2016) Sněmovnu navštívila delegace alžírského Národního shromáždění (14.04.2016)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…