Snímky z olomouckého festivalu vědeckých dokumentů AFO se poprvé představily v Praze

24.05.2017 11:34

Celkem pět vybraných populárně vědeckých filmů již dříve představených na olomouckém festivalu AFO (Academia Film Olomouc) mohli zájemci vidět v pátek 19. května v Ballingově sále Národní technické knihovny.

Snímky z olomouckého festivalu vědeckých dokumentů AFO se poprvé představily v Praze
Foto: Národní technická knihovna
Popisek: Vybrané populárně vědecké filmy z olomouckého festivalu AFO mohli zájemci vidět v Národní technické knihovně.

Akci pořádanou iniciativou Kampus Dejvice pod názvem „Ozvěny AFO“ si nenechaly ujít zhruba dvě stovky diváků. Snímky se zabývaly současnými vědeckými objevy a jejich důsledky a příchozí se mohli po jejich skončení zapojit do debaty s odborníky.

„Letošním prvním ročníkem Ozvěn AFO bychom chtěli založit novou tradici. Do budoucna navíc uvažujeme, že Ozvěny budou dvoudenní a jejich součástí by mělo být více filmů a debat. Věříme, že akce získá podobně prestižní postavení jako v její rodné Olomouci,“ uvedla koordinátorka kulturních akcí Kampusu Dejvice Romana Vylitová.

Mezinárodní festival AFO nabízí progresivní vědecké snímky a dokumenty. Jeho pořadatelem je Univerzita Palackého v Olomouci. Jde o největší událost svého druhu v ČR s návštěvností přes 5600 diváků. Letos se konal od 25. do 30. dubna, z přihlášených 3000 snímků se divákům představilo 150 dokumentů, ve třech soutěžních kategoriích rozdal 8 cen a čtyři čestná uznání.

Kampus Dejvice je společná iniciativa šesti institucí (ČVUT, VŠCHT, ÚOCHB, NTK, UK a MČ Praha 6) sídlících poblíž Vítězného náměstí v Praze 6, která usiluje o vytvoření příjemného prostoru s atraktivní nabídkou podnětů pro setkávání, zábavu i odpočinek studentů i občanů Prahy 6. Pořádá populární štafetový běh pro vysokoškolské studenty, vědecké pracovníky a zaměstnance ze zapojených škol a institucí Cross Campus a Festival vědy zaměřený na středoškoláky. Novou společnou akcí by se do budoucna měl stát i festival Ozvěny AFO. Informace o akcích pořádaných na půdě dejvického univerzitního kampusu jsou dostupné na facebookovém profilu Kampus Dejvice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…