Solidarita lidí i společností dojímá zdravotníky

22.12.2020 15:40

Projekt Pomoc nemocnicím získal neuvěřitelnou podporu od jednotlivců i firem. Zdravotníci jsou stále pod velkým tlakem a svátky, které bude spousta z nich trávit v nemocnicích, jim zpříjemní velkorysé dary od lidí i firem. To, co zažili tento rok se dá jen těžko popsat, sáhli si na dno svých sil a za to si zaslouží obrovský obdiv a poděkování.

Solidarita lidí i společností dojímá zdravotníky
Foto: Pomoc nemocnicím
Popisek: Pomoc nemocnicím

Projekt Pomoc nemocnicím odstartoval svou výzvu v rámci druhé vlny pandemie v polovině měsíce října. Od té doby se podařilo získat neuvěřitelnou podporu od jednotlivců i společností. Na transparentním účet dorazilo od spuštění druhé vlny téměř 3 milióny korun, k nedělnímu večeru 20. 12. bylo vybráno 2 802 518 Kč. Společnosti také připravily materiální podporu v hodnotě více než 4,5 miliónu Kč.

Zdravotníkům se velký nápor nevyhne ani během vánočních svátků

Počet osob, kteří jsou pozitivně testováni stále roste, a během Vánoc se očekává ještě další nárůst. Zdravotní personál navíc čelí dalšímu opatření – navýšení počtu odběrů a s tím související navýšení počtu odběrových míst i personálu. Nemocnice přišli o pomoc studentů a mediků. A připravují se také na očkování. Jsou proto vděční, za jakoukoli pomoc. Ta přichází ve formě materiálních i finančních příspěvků od jednotlivců i firem. A za to jim patří velké poděkování. 

V druhé vlně se do projektu zatím zapojilo více než 20 společností

Rádi bychom za významnou materiální podporu poděkovali společnostem Košík.cz, L'ORÉAL Česká republika, UNILEVER ČR, Mars Czech, EULIQUID, BILLA, Coca-Cola Česká republika, Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, SEGAFREDO ZANETTI ČR, Meggle, Prusa Research, Electro World, ANECOOP Praha, Dm drogerie markt, ProductBoard, Melitta, BAPON – ŠTĚPON, DRELLA CONSULTING, Airbuzz a All moving systerms - Armáda stěhováků, DELMART a BUSINESS LEASE. Kompletní přehled dárců včetně jejich plnění uvádíme v přiloženém dokumentu – Poděkování našim partnerům. 
 
 
L'ORÉAL Česká republika s.r.o. věnoval zdravotníkům produkty v celkové hodnotě 1 725 497 Kč. Společnost Unilever připravila prostředky pro denní hygienu pro 14 nemocnic v celkové hodnotě 780 000 Kč. Firma Mars Czech darovala 29 palet produktů v hodnotě téměř 950 000 Kč pro zdravotníky FN Motol, Nemocnice Na Homolce, FN Hradec Králové, FN Plzeň. Společnosti Coca-Cola Česká republika s.r.o. a Coca-Cola HBC Česko a Slovensko zajistili dodávku nápojů do 11 nemocnic. Mléčné produkty Meggle v hodnotě 175 513 Kč obdrželi zdravotníci ve FN Motol, v Nemocnici na Homolce a také v Oblastní nemocnici Kladno. Společnost BILLA je v projektu od samého počátku a v rámci druhé vlny v zavezla téměř 11 tun ovoce do nemocnice v Motole a v Uherském Hradišti. Vitamíny pro zdravotníky zajišťovali také společnosti ANECOOP Praha a Product Board s.r.o. Fakultní nemocnice Motol zřídila pro děti svých zaměstnanců dětskou skupinu, aby jejich rodiče mohli dále poskytovat zdravotní péči. Společnost Electro World věnovala této skupině 7 notebooků a 1 000 ks roušek. Personál nemocnice Na Bulovce, Fakultní nemocnice Plzeň a Fakultní nemocnice Hradec Králové obdržel 1 000 ks energetického kávového nápoje wkup®, který věnovala společnost Melitta. Společnost SEGAFREDO ZANETTI ČR věnovala 2 kávovary a také téměř 3 000 kapslí Nespresso a Dolce Gusto. Společnost DELMART dodala vitaminové shoty do Thomayerovy nemocnice v hodnotě 59 850 Kč. Společnost DRELLA CONSULTING vyrobila první vzorky pro spony na roušky v objemu 500 kusů, které dostalo 15 nemocnic. Firma Prusa Research dodala 15 000 kusů spon na roušky. Firma BUSINESS LEASE zajistila bezplatný pronájem dvou vozů pro nemocnice, které projevily zájem – Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa a Nemocnice Na Bulovce. 
 
Materiální dary od partnerů projektu pravidelně zveřejňujeme na našich facebookových stránkách
 
Projekt podpořili i soutěžící soutěže Tvoje Tvář má známý hlas. Odezva od diváků byla ohromující. 
 
Projekt Pomoc nemocnicím podpořili také soutěžící sedmé řady soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Nejen pro diváky, ale především pro zdravotníky, kteří v těchto dnech soustředí všechny své síly na boj s koronavirem, připravili překvapení. Natočili speciální klip a vyzvali diváky k pomoci. Klip je ke shlédnutí na tomto linku
 

Finanční příspěvky od jednotlivců i společností aktuálně dosahují k téměř 3 miliónům korun 

Mezi významné finanční dárce patří společnost SCS Software, která věnovala 300 000 Kč, Raiffeisen stavební spořitelna s částkou 150 000 Kč, Colliers International daroval 100 000 Kč, firma Smartsupp.com, s.r.o. přispěla částkou 50 000 Kč, firma TVIN CZ s.r.o. obnosem 50,000 Kč a společnost Oxypharm / Stanislav Kotlár s částkou 40 000 Kč. 
Finanční příspěvky je možné sledovat na transparentním účtu: 3252709036/5500. 
 
 
Tým, který vede projekt Pomoc nemocnicím, pravidelně komunikuje s nemocnicemi a snaží se zajistit produkty, které jsou nejvíce potřeba. Zdravotníci potřebují především kvalitní stravu i pitný režim a zdroje rychlé energie. Ocení i hygienické potřeby. Musí dodržovat striktní opatření a jejich kůže hodně trpí. Velká část z nich řeší také hlídání svých dětí, kvůli velikému časovému vytížení. Projekt tedy reaguje na jejich konkrétní přání a zajišťuje distribuci produktů od partnerů, tak aby pomoc byla organizovaná. 
 
„Opětovně bychom Vám chtěli poděkovat za Vaši stálou podporu. Partnerů, kteří takto systematicky podporují naše zdravotníky, si nesmírně vážíme. 
Věřte, že tato přispění v náročné epidemiologické době našim lidem pomáhají zapomenout na opravdu náročné dny. Ještě jednou děkujeme za spolupráci, řekla zástupkyně jedné z nemocnic, která je zapojená do projektu. 
 
Do projektu je zapojeno zatím celkem 15 nemocnic - „pilotní“ Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Plzeň, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Oblastní nemocnice Kolín, Thomayerova nemocnice, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa a Oblastní nemocnice Kladno, Karvinská hornická nemocnice, Nemocnice Na Homolce, Nemocnice v Mariánských lázních, Karlovarská krajská nemocnice, Nemocnice Na Bulovce, Nemocnice v Českých Budějovicích, Nemocnice Jihlava a Nemocnice Cheb. 
 
Do projektu se hlásí další nemocnice, kterým bude možné pomoci díky zapojení dalších partnerů a finančním darům. Budeme rádi, když se zapojíte i vy. Stále platí, že nemocnice ocení zejména organizovanou pomoc. Prostřednictvím projektu pomocnemocnicim.cz pomůžeme přesně tam, kde je třeba. 
 
Cílem projektu je co nejvíce usnadnit práci zdravotníkům, kteří se teď víc, než kdy jindy potřebují soustředit na práci a nemají dostatek času na odpočinek, přípravu jídla či obstarání, byť jen základního nákupu. Prostřednictvím projektu pomocnemocnicim.cz tak „našim hrdinům“ přímo na pracoviště pomáháme zajistit to, co si kvůli své vytíženosti teď sami neobstarají, a to díky našim partnerům a finanční pomoci jednotlivců, která putuje na transparentní účet. Zároveň můžeme udělat i něco pro jejich blízké, kteří jsou při této nelehké situaci ochuzeni o rodinnou péči.
 
Projekt inicioval v první vlně ředitel FN Motol Miloslav Ludvík. Zřizovatelem veřejné sbírky a organizátorem projektu je kreativní agentura McCann Prague. Komunikaci zajišťuje PR agentura Hero & Outlaw.

POMOZTE NEMOCNICÍM PEČOVAT O NAŠE HRDINY

Zasláním finančního příspěvku na transparentní účet přispějete na zajištění potřeb pro zdravotní personál stojící v první linii v boji s koronavirem. 
 
Děkujeme za každý příspěvek. 
 
Číslo transparentního účtu pro zasílání příspěvků najdete zde: 3252709036/5500.

Kompletní informace o projektu najdete na tomto linku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…