Soutěž Komunální politik roku už zná vítěze

21.11.2015 19:13

V Hlavním sále Valdštejnského paláce se v listopadu udělovaly ceny v soutěži Komunální politik roku. Cenu za mimořádné projekty v osmi soutěžních kategoriích si odneslo osm představitelů komunální sféry – starostek a starostů. Celkovým vítězem soutěže se stal Petr Halada, starosta obce Kamýk nad Vltavou na Příbramsku, který zároveň obdržel titul Komunální politik roku 2015. V soutěži se prosadil se svým projektem WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti.

Soutěž Komunální politik roku už zná vítěze
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Soutěžilo se v osmi kategoriích: Sociální projekt roku, Děti a rodiče, Sport a veřejné zdraví, Kulturní, společenská a vzdělávací činnost, Odpadové hospodářství, Veřejná zeleň, Dopravní projekt roku a Ekologický projekt roku. Odborná hodnotitelská komise vybírala ze sedmi desítek přihlášených projektů z měst a obcí celé České republiky.

Posuzovala přitom jednak smysl projektů a jejich využití, ale zejména společenský a ekonomický přínos městu či obci, případně celému regionu. Pozornost věnovala i úloze přihlašovatele (nositele projektu), který přišel s myšlenkou projektu, zasadil se o jeho prosazení v zastupitelstvu či veřejnosti, byl „motorem“ realizace a dojednal s okolními obcemi přesah projektu do celého mikroregionu, dobrovolného svazku obcí, případně dál projekt rozvíjí.

Z nejúspěšnějších projektů v jednotlivých kategoriích hodnotitelská komise vybrala celkového vítěze - Komunálního politika roku 2015.

Soutěž vyhlásila redakce časopisu Moderní obec a její vydavatel, vydavatelství Profipress s. r. o. letos v květnu. Patronát nad soutěží převzal senátní Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Akci spolupořádaly Svaz měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR.

Sociální projekt roku: Pomoc na dvanáctce (Praha 12)

Děti a rodiče: Služba Baby taxi (Bohumín)

Sport a veřejné zdraví: Rekonstrukce sokolovny na Novém Hrádku (Nový Hrádek)

Kulturní, společenská a vzdělávací činnost: WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti (Kamýk nad Vltavou)

Odpadové hospodářství: Třídit odpad se občanovi Bílovce vyplácí (Bílovec)

Veřejná zeleň: Alej Hliníka – II. etapa a výsadba květinového záhonu (Lukavice)

Dopravní projekt roku: Rozvoj cyklistické dopravy na Kadaňsku (Kadaň)

Ekologický projekt roku: Snížení energetické náročnosti ZŠ Mšeno (Mšeno)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…