Třetí únorový týden přinesl do vysočanského Clarionu vůni a aroma lahodné kávy. Proběhl zde první ročník soutěže Piazza d‘Oro Espresso Cup o nejlepšího baristu společnosti CPI Hotels. Do soutěže se přihlásilo 12 soutěžících z Prahy, Hradce Králové, Liberce, Ostravy i Františkových Lázní. Odborná porota hodnotila dva soutěžní úkoly – přípravu standardního cappuccina a volný nápoj z kávy. Zatímco první nápoj byl posuzován dle kritérií a pravidel České barmanské asociace (CBA) a kromě chuti, pěny nebo teploty nápoje byl kladen důraz na správný postup přípravy kávy a napěnění mléka, v druhém úkolu mohli soutěžící popustit uzdu svojí fantazii a představit originální recepturu, kterou si pro závod připravili.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva