Soutěž The Most Challenge vypsala bonus pro majitele vozů nižších kubatur

22.05.2017 10:40

V úterý 23. května od 18:00 do 20:00 hodin pokračuje na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu oblíbená soutěž amatérských jezdců The Most Challenge. V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami, podmínkou je platná registrační značka vozu.

Soutěž The Most Challenge vypsala bonus pro majitele vozů nižších kubatur
Foto: Autodrom Most
Popisek: Soutěž The Most Challenge

„Tentokrát máme bonus pro kategorii N1. Chceme tak motivovat k účasti v soutěži majitele slabších vozů, kteří v absolutním pořadí dosažených časů nemají šanci porazit silné stroje v ostatních kategoriích. V úterý proto muž či žena s nejlepším časem ve voze kategorie N1 vyhraje účast v celodenním kurzu sportovní jízdy s jedním z našich nejlepších pilotů Tomášem Engem. Uskuteční se na našem autodromu 10. srpna,“ upřesnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Bonus je tak v souladu s novinkou, kterou pořadatel zavedl v letošní sezoně. Dává šanci na dobré umístění právě i řidičům vozů se slabším výkonem motoru. Spočívá v rozšíření ocenění. Kromě absolutního vítěze letošního ročníku soutěže totiž obdrží cenu i nejlepší jezdci v jednotlivých kategoriích.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který obsadil stříbrnou příčku v loni obnoveném seriálu Škoda Octavia Cup. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

Už v úvodu letošního třetího ročníku The Most Challenge na konci dubna padl nový rekord. Stanovil ho Tomáš Hajšman z Plzně, který se svým Porsche Cayman GT4 dosáhl času 01:50,128 minuty na jedno kolo. Překonal tak o pouhých 58 tisícin vteřiny dosavadní rekord Davida Buršíka z Prahy s identickým vozem Porsche, jemuž tento výkon zaručil titul šampiona loňského ročníku soutěže.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

Vybrané závody sezony 2017:

02. – 03. 6. - The Most RALLY #2
28. – 30. 7. - The Most Europe Minibike Weekend
01. – 03. 9. - CZECH TRUCK PRIX
06. – 08. 10. - The Most Grand Finale

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…