Společná tisková konference Nejvyššího soudu a Ministerstva spravedlnosti

16.09.2017 7:28

Nejvyšší soud a Ministerstvo spravedlnosti ČR si Vás dovolují pozvat na tiskovou konferenci, která se bude konat ve středu 20. 9. 2017 v 10.30 hodin v sídle Nejvyššího soudu, v Brně, na Burešově ul. č. 20.

Společná tisková konference Nejvyššího soudu a Ministerstva spravedlnosti
Foto: Nejvyšší soud ČR
Popisek: Nejvyšší soud ČR, logo

Na tiskové konferenci vystoupí:

Prof. JUDr. Pavel Šámal, Ph.D., předseda Nejvyššího soudu

Ing. Miroslav Zábranský, ekonomický náměstek ministra spravedlnosti

Když se v roce 1993 Nejvyšší soud historicky vracel do Brna, pracovalo v budově původního Všeobecného pensijního ústavu z 30tých let minulého století 25 soudců a dalších 53 zaměstnanců. Dnes působí u Nejvyššího soudu 68 soudců, 12 soudců stážistů a bezmála 270 asistentů soudců a dalších zaměstnanců. A to především z důvodu neustálého nárůstu agendy Nejvyššího soudu.

Omezenou kapacitu začal Nejvyšší soud řešit už krátce po roce 2000. Teprve v roce 2015 se však předsedovi Nejvyššího soudu prof. Pavlu Šámalovi díky vstřícnému přístupu vedení ministerstva spravedlnosti podařilo oživit zhruba 10 let starý projekt na přestavbu bývalého obytného domu, přiléhajícího k budově Nejvyššího soudu. Na adrese Bayerova ul. č. 3 tak vzniká moderní administrativní přístavba, která mj. Nejvyššímu soudu přinese stovku kancelářských míst, nový jednací sál, důstojné zázemí pro knihovnu anebo parkovací prostory v podzemí.

Další podrobnosti o stavbě, která započala v letních měsících demolicí původního obytného domu, jsou pro novináře připraveny právě na tiskové konferenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…