Společnost Epson vstupuje na trh DTG se zaměřením na potisk triček

09.09.2013 13:57

Kombinace výkonu a spolehlivosti je zárukou vyšších zisků.

Společnost Epson vstupuje na trh DTG se zaměřením na potisk triček
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Společnost Epson rozšiřuje svou řadu tiskáren určených pro tisk na textil o první DTG model pro potisk triček s názvem SureColor SC-F2000. Předpokládá se, že trh tisku na textil bude mít v roce 2014 hodnotu přes 200 milionů eur, takže malým a středním podnikům mohou funkce modelu SureColor SC-F2000 zajistit značné příjmy. Díky kombinaci vysokého výkonu s nízkých nákladů na provoz i údržbu mohou firmy nabízet nové návrhy triček i tiskové služby.

Výhody tiskárny SC-F2000 ocení on-line obchody prodávající trička, výrobci triček s potisky a dokonce i firemní uživatelé, protože její inkoust je odolný proti popraskání a je šetrný k pokožce. Uživatelé si mohou systém nakonfigurovat tak, aby vyhovoval jejich požadavkům. Na výběr mají ze dvou sad: inkoustu CMYK pro bílé oblečení a sady CMYK až se čtyřmi bílými inkousty pro barevné oblečení.

V balení nechybí ani software Garment Creator od společnosti Epson obsahující funkci výpočtu nákladů, pomocí které si budete moci pro každou tiskovou úlohu vypočítat tiskové náklady na základě množství a ceny potřebného inkoustu. To oceníte zejména při stanovování sazby daně či výše slevy. Díky tomuto softwaru mohou designéři popustit uzdu své fantazii a snadno vytvářet vlastní atraktivní návrhy triček, čepic či batohů s tloušťkou až 25 mm.

Neil Greenhalgh, produktový manažer společnosti Epson Europe, dodává: „Jedná se o první systém, jehož tiskovou hlavu, inkoust i šasi navrhla a vyrobila jediná společnost, což je v tomto odvětví jedinečné. Hardware a inkoust jsou navrženy tak, aby dokonale spolupracovaly a uživatelé mohli těžit z jejich spolehlivosti a vysoce kvalitního výstupu, kterým je společnost Epson proslulá.“

„Vyšší příjmy však nejsou jedinou výhodou. Uživatelé si zároveň mohou být jistí, že společnost Epson využila dlouholeté zkušenosti a znalosti k vytvoření zařízení, jež je šetrné k životnímu prostředí a exceluje v oblasti výkonu i nízkých provozních nákladů.“

Tiskárna SC-F2000 je vybavena odolnou tiskovou hlavou TFP od společnosti Epson, takže dokáže potisknout jedno bílé tričko za pouhých 27 sekund při použití režimu dvou barev. Potisk trička tmavé barvy trvá 111 sekund při použití bílého a barevného inkoustu, což dokazuje, jak rychlou produkci tiskárna umožňuje – a to bez jakéhokoli snížení kvality tisku.

Při použití tiskárny SureColor SC-F2000 v kombinaci s inkoustem Epson UltraChrome DG (dodávaný v 250ml nebo 600ml zásobnících) se vzhledem k mimořádné odolnosti tohoto inkoustu dočkáte fantastických výsledků na tmavých textiliích. Bílý inkoust obíhá v systému, aby se předešlo ucpání. Výsledkem je vyšší produktivita, díky níž dokážete vždy dodržet všechny termíny a dodací lhůty.

Tiskárna SC-F2000 nabízí rozlišení až 1 440 × 1 440 dpi zajišťující přesný tvar a umístění motivu. Její široká barevná škála vytváří živé barvy, ostré kontury a plynulé přechody.

Výsledky vytištěné inkoustem UltraChrome DG od společnosti Epson nejenže dlouho vydrží, ale navíc jsou šetrné i k pokožce. Tento inkoust, který je šetrný k životnímu prostředí, obdržel certifikaci Oeko-Tex® Standard 100[1], což znamená, že neobsahuje žádné škodlivé substráty.

Tiskárna SureColor SC-F2000 bude k dispozici od listopadu 2013 za doporučenou maloobchodní cenu 531.750,- Kč.



[1] Tento standard byl vydán Mezinárodním sdružením pro výzkum a testování v oblasti ekologie textilu (Oeko-Tex). Certifikace Oeko-Tex je zárukou, že inkoust UltraChrome DG neobsahuje látky škodlivé nebo nebezpečné pro lidské zdraví v množství, které by překračovalo limity povolené ve standardech Oeko-Tex pro tisk na textil. Tento certifikát se vztahuje na textil a pracovní postup, nikoliv na tiskárnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…