Společnost Foxconn se stala členem Energeticko-technického inovačního klastru

30.09.2016 13:03

Dalším významným členem Energeticko-technického inovačního klastru se stala společnost Foxconn CZ s.r.o. Dohoda byla oficiálně uzavřena 20. září 2016 v sídle společnosti v Pardubicích. Foxconn CZ, s.r.o. od svého členství v klastru očekává další rozvoj vzájemných aktivit s vědeckovýzkumnými institucemi, podporu výzkumu a rozvoje, využití poradenských služeb či realizaci integrovaných projektů s pomocí finančních prostředků z Evropské unie.

Společnost Foxconn se stala členem Energeticko-technického inovačního klastru
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Jednání se vedlo za účasti Williama Campbella , viceprezidenta European Operation Foxconn CZ, Jamese Darrocha, viceprezidenta Global Mfg&Supply Chain Foxconn CZ, Jitky Kratochvílové, personální ředitelky EMEA (Europe, Middle East, Africa, Australia), Petra Škody, ředitele EMEA Supply Chain Management, Petra Lukáše, výkonného ředitele ETIK, Ludmily Navrátilové, radní Pardubického kraje zodpovědné za investice a majetek neboJaroslava Folprechta,  ředitele krajského úřadu. Mezi účastníky jednání byli rovněž projektový ředitel společnosti Foxconn Vladislav Král, technický ředitel 4TECH Marek Krejza a projektový manažer Čestmír Kulíšek, o širších souvislostech spolupráce vypovídá účast ředitele pro strategický rozvoj Opatovické elektrárny Miloslava Deckera či ředitele Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslava Němce.

Aktivity klastru ETIK a společnosti Foxconn se potkávají ve správný čas. Společnost je připravena sdílet zejména odbornost a zkušenosti při vývoji řešení v oblasti Smart Region a Smart City, zejména pak v návrhu a realizaci smart technologií. „Naším cílem je přenést špičková technologická řešení, kterými naše společnost disponuje, na nové trhy v České republice a dalších evropských zemích, ke koncovým uživatelům v domácnostech i ve firmách, potvrzuje Jim Darroch, viceprezidenta Global Mfg&Supply Chain Foxconn CZ. A dodává: „Digitalizace a automatizace v průmyslu a koncepce Průmysl 4.0 jsou klíčové oblasti, do kterých směřují naše investice.“

Pardubický kraj se nabízí jako územní celek, kde mohou být tyto technologie za účasti klastru využity veřejnou správou i podnikatelskými subjekty a tato forma kooperace pilotně ověřena. „Budoucnost vzájemné spolupráce vidíme především v bezpečném uchovávání a analýze dat, chytrém osvětlení, chytré dopravě, chytrém odpadovém hospodaření či bezpečné energii. Role ETIKu spočívá v dobré znalosti potřeb území i ve vybudované a stále se rozšiřující síti významných hráčů, jakými jsou firmy, veřejná správa a například také místní akční skupiny zasahující svým vlivem do těch nejmenších obcí,“ říká Ludmila Navrátilová.  

Zprávu vytvořila paní Dagmar Krausová ze společnosti Foxconn. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…