Spotřeba potravin v českobudějovické nemocnici roste, na brambory by bylo třeba sedm náklaďáků

29.07.2017 16:29 | Zprávy

Spotřeba potravin v Nemocnici České Budějovice v roce 2016 rostla. Denně nová kuchyně, která je v provozu od září roku 2015, připraví přes 900 porcí hlavních jídel pro zaměstnance a na 1 200 porcí pro pacienty.

Spotřeba potravin v českobudějovické nemocnici roste, na brambory by bylo třeba sedm náklaďáků
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Největší spotřeba v Nemocnici České Budějovice je u přesnídávek. Těch je za rok vydáno přes 103 tisíc. Oblíbenou surovinou kuchařů pro přípravu jídel jsou brambory. Kdyby se všechny vyskládaly na váhu, součet by ukazoval téměř 83 tun.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Šedá ekonomika

Jak jste s šedou ekonomikou bojovali vy nebo to nepovažujete za něco, co je třeba řešit? A k tomu komplikování života podnikatelů, nemyslíte, že hlavně pro ty menší podnikatele byla dost rána pod pás, když jste jim zrovna Vy zvýšili odvody, a to dost drasticky? Podpoříte teď ANO, které je chce sníži...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP: Zmodernizovaná stanice metra Pankrác opět slouží cestujícím

19:15 DPP: Zmodernizovaná stanice metra Pankrác opět slouží cestujícím

Od dnešní 14. hodiny vlaky metra na lince C opět zastavují ve stanici Pankrác.