Správa státních hmotných rezerv řeší sucho v zimě

14.12.2018 14:37

V pátek 7. 12. 2018 se konal tiskový brífink k tématu extrémního sucha v zimě v obci Nedašova Lhota na Zlínsku. Správa obci poskytla autocisternu na pitnou vodu, kvůli tomu, že v obci vyschly studny. Voda chybí i například v sousední obci Nedašov, který o zapůjčení techniky ze skladů SSHR již taky požádal a v příštím týdnu ji dostane.

Správa státních hmotných rezerv řeší sucho v zimě
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Správa momentálně řeší žádosti dalších tří obcí a v současné době sedm obcí v Česku využívá 13 našich cisteren,“ řekl předseda Správy Pavel Švagr.

„Když jsme problém extrémního sucha řešili v létě, nečekal jsem, že tuto situaci budeme řešit i v zimě, a dá se předpokládat, že pokud nezaprší, tak problém se suchem nás bude trápit i v příštím roce," dodal Pavel Švagr.

Správa státních hmotných rezerv v minulých letech řešila jednotky žádostí, od jara 2018 vydala již 30 kusů techniky, od úpravny vody přes cisterny na vodu, do několika krajů v republice. Na Správu se obrací zejména starostové malých a středních obcí. Pokud nejde o krizový stav, musí obce za zapůjčení techniky platit, podle druhu techniky se nájemné pohybuje v rozmezí od 2000 do 5000 korun za měsíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…