Správa železnic: Celková rekonstrukce budovy ve stanici Sokolnice-Telnice začala

07.09.2022 16:14 | Tisková zpráva

Správa železnic dnes slavnostně zahájila rekonstrukci nádražní budovy ve stanici Sokolnice-Telnice na Brněnsku. Celý objekt projde kompletní obnovou, součástí akce je rovněž revitalizace historické fasády.

Správa železnic: Celková rekonstrukce budovy ve stanici Sokolnice-Telnice začala
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Práce v hodnotě 47,9 milionu korun potrvají do konce příštího roku, jejich zhotovitelem je společnost Hroší stavby Morava. Stavba bude navržena ke spolufinancování z Nástroje pro oživení a odolnost (RRF) Evropské unie v rámci Národního plánu obnovy (NPO). 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

Investiční akce Správy železnic zahrnuje sanaci vlhkého zdiva, výměnu oken a dveří, zateplení budovy a obnovení původního vzhledu fasády včetně osazení ozdobných prvků. Vymění se i část krovů a střešní krytina. V celém objektu se provede rekonstrukce rozvodů vody, elektroinstalace a vytápění. Součástí dispozičních úprav bude vybudování bezbariérových veřejných toalet, vznikne také nový prostor pro občerstvení.

Budova a venkovní prostory se vybaví novým mobiliářem ve formě laviček, košů, stojanů na kola a přípojek pro dobíjení elektrokol. K orientaci nevidomých poslouží orientační hlasový majáček a hmatové štítky. Rekonstrukcí projde stávajících sedm bytových jednotek, které se následně nabídnou k pronájmu.

Služby ve stanici budou zachovány i po dobu stavby. Pokladna a čekárna se budou nacházet v náhradních prostorách, veřejné WC najdou cestující v mobilních buňkách.

Správa železnic provádí v současnosti na jižní Moravě opravy výpravních budov v Novosedlech a Šakvicích, v rámci probíhajících investičních akcí se také rekonstruují osobní nádraží v Babicích nad Svitavou a Adamově. V nejbližším období bude zahájena výstavba zcela nového objektu v Brně-Králově Poli, výraznou obnovou pak projdou budovy ve stanicích Znojmo, Hodonín, Mikulov na Moravě, Hrušovany u Brna, Střelice, Podivín a Slavkov u Brna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…