Správa železnic: Den otevřených dveří zpřístupní některé interiéry Fantovy budovy

26.10.2021 17:05 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 28. října od 16 hodin budou mít zájemci jedinečnou možnost prohlédnout si běžně nepřístupné interiéry Fantovy budovy na pražském hlavním nádraží. Ty momentálně procházejí náročnou rekonstrukcí a už během příštího roku se veřejnosti představí v plném lesku.

Správa železnic: Den otevřených dveří zpřístupní některé interiéry Fantovy budovy
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Během dne otevřených dveří se mimořádně zpřístupní například jižní věž, jižní balkón, sloupový sál nebo kulturní sál. Zájemci budou moci zavítat také do vládního salónku. V 19:30 a pak každou další půlhodinu až od 21 hodin ozáří čelo Fantovy budovy směrem od magistrály videomapping připomínající více než 100letou historii této secesní památky. Celá bude také slavnostně nasvícena.

Stejně jako každý den v roce bude nejen cestujícím, ale i široké veřejnosti otevřeno nové informační centrum Správy železnic, které slouží prioritně k zodpovídání dotazů cestujících a poskytování asistenčních služeb. Správa železnic ho také využívá k prezentaci společnosti či velkých staveb nebo k promítání náborových a preventivních videí. Infocentrum je otevřeno každý den v týdnu od 8 do 20 hodin.

Návštěvníci akce si mohou prohlédnout také nedávno otevřenou část severního podchodu, která umožňuje pěší spojení hlavního nádraží s nově vzniklými budovami na rohu Seifertovy a Italské ulice a dále směrem na Prahu 3. Tím došlo k podstatnému zkrácení docházkové vzdálenosti mezi městskými částmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…