Správa železnic: Nádraží ve Františkových Lázních získá původní historickou podobu

19.07.2023 7:07 | Tisková zpráva

Nádražní budovu ve Františkových Lázních čeká kompletní rekonstrukce, Správa železnic vyhlásila tendr na zhotovitele stavebních prací. Fasádě objektu se vrátí původní historický vzhled, a to jak barevností a materiály, tak i modelací historických říms. Rekonstrukce a modernizace čeká také interiér. Stavba začne na konci letošního roku, hotovo bude na jaře 2025.

Správa železnic: Nádraží ve Františkových Lázních získá původní historickou podobu
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Razantní proměny za dohledu památkářů dozná vnější plášť budovy. Historický vzhled se vrátí fasádě i přístřešku nad prvním nástupištěm, a to s použitím tradičních materiálů. Obnovy do původního stavu se dočkají také okna a dveře.

Práce v interiéru budovy zahrnou kompletní rekonstrukci všech povrchů – podlah, stěn a podhledů, dále výměnu a repasi dveří. Zmodernizuje se odbavovací hala i pokladny, současně vznikne moderní zázemí pro Správu železnic a dopravce. Výměnou a modernizací projdou také všechny vnitřní instalace a rozvody. V horních patrech dojde ke změnám vnitřních dispozic 11 bytů.

Bezbariérově upraveno bude také nejbližší okolí – hlavní vstup do odbavovací haly a nově vzniklé přístupové chodníky okolo budovy přímo na 1. nástupiště. V těsné blízkosti objektu se cestující mohou těšit na parkovací stání pro kola, cykloboxy a nabíječky pro elektrokola. Předpokládané investiční náklady stavby dosahují 201 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …