Správa železnic: Oprava výpravní budovy ve Veselí nad Lužnicí

21.03.2021 15:40

Kompletní rekonstrukce výpravní budovy ve stanici Veselí nad Lužnicí může začít. Správa železnic vybrala dodavatele stavebních prací.

Správa železnic: Oprava výpravní budovy ve Veselí nad Lužnicí
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

řestavbu celého objektu, zahrnující změnu uspořádání interiéru, přesunutí kotelny do suterénu a vybudování toalet přístupných z haly a nových komerčních prostor, provede společnost AVERS. Maximální přípustná nabídková cena byla stanovena na 53,5 milionu korun. Vítěz tendru rekonstrukci zrealizuje za 42,8 milionu.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Přestavba výpravní budovy začne v červnu, dokončení prací je plánováno na květen příštího roku. Ve všech podlažích dojde ke změně dispozičního uspořádání. V prvním podlaží se vybudují nové toalety, které budou přístupné i z haly. Dále zde vzniknou nové komerční prostory a dojde ke zrušení a přesunutí kotelny do suterénu. Ve druhém podlaží se zrekonstruují kancelářské prostory pro potřeby zaměstnanců Správy železnic, třetí podlaží bude stavebně připraveno pro budoucí komerční využití. V celé budově se obnoví rozvody kanalizace, vody, topení, vzduchotechniky, klimatizace a elektroinstalace.

Kompletní výměnou projde střecha včetně krovu. V rámci rekonstrukce proběhne také oprava fasády z režného zdiva spolu s obnovením původní podoby poškozených štukatérských prvků. Dojde rovněž k výměně dveří a oken, pro zachování původního historického rázu výpravní budovy budou osazena dřevěná špaletová okna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…