Správa železnic: Oprava výpravní budovy ve Veselí nad Lužnicí

21.03.2021 15:40

Kompletní rekonstrukce výpravní budovy ve stanici Veselí nad Lužnicí může začít. Správa železnic vybrala dodavatele stavebních prací.

Správa železnic: Oprava výpravní budovy ve Veselí nad Lužnicí
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

řestavbu celého objektu, zahrnující změnu uspořádání interiéru, přesunutí kotelny do suterénu a vybudování toalet přístupných z haly a nových komerčních prostor, provede společnost AVERS. Maximální přípustná nabídková cena byla stanovena na 53,5 milionu korun. Vítěz tendru rekonstrukci zrealizuje za 42,8 milionu.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Přestavba výpravní budovy začne v červnu, dokončení prací je plánováno na květen příštího roku. Ve všech podlažích dojde ke změně dispozičního uspořádání. V prvním podlaží se vybudují nové toalety, které budou přístupné i z haly. Dále zde vzniknou nové komerční prostory a dojde ke zrušení a přesunutí kotelny do suterénu. Ve druhém podlaží se zrekonstruují kancelářské prostory pro potřeby zaměstnanců Správy železnic, třetí podlaží bude stavebně připraveno pro budoucí komerční využití. V celé budově se obnoví rozvody kanalizace, vody, topení, vzduchotechniky, klimatizace a elektroinstalace.

Kompletní výměnou projde střecha včetně krovu. V rámci rekonstrukce proběhne také oprava fasády z režného zdiva spolu s obnovením původní podoby poškozených štukatérských prvků. Dojde rovněž k výměně dveří a oken, pro zachování původního historického rázu výpravní budovy budou osazena dřevěná špaletová okna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…